• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kitap Envanter Sistemi

Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Öncelikle herkese merhaba.
Ben kurumuma gelen kitapları takip etmek için bir envanter sistemi yaptım. Gelmesi gereken kitap sayısını envanterde adet sütununa yazıyorum. Gelenleri de kitabın ismine göre alt sütunlarına yazıyorum gelmesi gereken ile geleni karşılaştırıp tam ya da eksik yazıyor.İçinden çıkamadığım iki şey var.

Birincisi;
Kitap eksik geldiyse eksik yazması yerine 23 adet eksik gibi yazmasını istiyorum. Yani sayıyı karşılaştırıp şu kadar eksik demesini istiyorum.

İkinci olarak yan tarafına aynı sütunları kopyaladım ve ekle butonu koydum. Oraya yazdığım rakamı yan tarafındaki aynı yerine + olarak kopyalasın. Yani sol kısımda 15 tane kitap var ekleme bölümüne 5 yazıp ekle tuşuna basınca sol taraf 20 olsun.Mümkün ise böyle bir dosyaya ihtiyacım var. Teşekkür ederim.

Dosya eki aşağıdadır.
http://www.dosya.tc/server9/909nsl/ENVANTER.xlsx.html

Son düzenleme:
Merhaba,
1. sorunuzun cevabı E3 hücresi için (Diğerlerini siz uygularsınız.)
Kod:
=EĞER(D3=C3;"TAM";C3-D3&" ADET EKSİK")

2. sorunuz dosyanızla çok uyumlu gelmedi. Konu anlatım, soru bankası ve çalışma testi adetleri C sütununda standart olduğu için ayrı ayrı kitap ekleme pek mümkün değil. O sebeple eklemeyi sadece m sütununa göre yazdım.
Aşağıdaki kodları kullanırsanız M sütununa girdiğiniz sayıyı adet olarak ekler.
Kod:
Sub KOD()
For a = 3 To Range("M65500").End(3).Row
    If Cells(a, "M") <> "" Then
        Cells(a, "C") = Cells(a, "C") + Cells(a, "M")
        Cells(a, "D") = Cells(a, "D") + Cells(a, "M")
        Cells(a, "F") = Cells(a, "F") + Cells(a, "M")
        Cells(a, "H") = Cells(a, "H") + Cells(a, "M")
    End If
Next
Range("M3:M100").ClearContents
End Sub

Üstadım yardımlarınız için çok teşekkür ederim bu kodlar işimi gördü.Ellerinize sağlık.

Geri