• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kitabın Bütün Sayfalarındaki Tarihleri Tek Seferde Değiştirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HaaNKs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
MS OFFICE 2007 TR
Merhaba forumda aradım ama bulamadım. Konu varsa kusura bakmayın. Elimde bir excel çalışma kitabı var. Bu dosyanın içinde ki sayfalarda 1 AYa ait tarihler var.

Yani kısacası şu; elimde ŞUBAT ayını içeren bir excel dosyası var. Bu dosyayı MART için de kullanmak istiyorum ama sayfalardaki tarihleri tek seferde değiştirebilme imkanı var mı? Mesela Sayfa6 nın D5 hücresine ŞUBAT yazayım D6 hücresine 2014 yazayım. Yeni aya geçtiğimiz zaman D5 hücresine MART yazayım ve diğer sayfalardaki bütün tarihler buna göre otomatik düzeltilsin.

Şimdiden teşekkür ederim... :dua2:

Son düzenleme:
Bu şekilde kullanabilirsiniz.
Kod:
For a = 1 To Sheets.Count
Sheets(a).[D5] = Format(Date, "mmmm")
Sheets(a).[D6] = Format(Date, "yyyy")
Next

Maalesef olmadı Seyit bey.

Sanırım ben anlatamadım. Ekran görüntüsü aldım belki daha kolay anlatabilirim derdimi. Aşağıdaki ekran alıntısına göre nasıl bir yol izlemeliyim ki bütün bu tarih baştan sona MART olarak değişsin. (Ayrıca alt kısıma 31 Mart'a kadar atabilsin diye fazladan satır bıraktım.) Bunun gibi birkaç sayfada daha var tarih dizilimi. Bunların tamamını tek seferde nasıl değiştirebilirim?
xJ95vq.jpg

Son düzenleme:
Bu pencereyi kullanarak yapabilirsiniz.

pWOPphF.png

Bul ve Değiştir komutunu biliyorum. Ama dediğim gibi bir çok sayfa olduğu için bunu tek tek yapmak istemediğim için sormuştum. Mesela şöyle birşey olabilir. Tarih formülünü kullanarak yapmayı denedim olmadı :( Sadece günü elle yazayım ay ve yılı benim istediğim hücreden alsın. Köşesinden aşağı tutup çekerim böylelikle ay ve yıl benim istediğim tek bir hücreden kontrol altında olurdu. Ama #DEĞER! hatası çıkıyor.

=TARİH(gg;aa;yyyy)
=TARİH(01;D5;D6)

Evet mucit77 istediğim buydu :D

Çok teşekkür ederim...

Sanada teşekkürler Seyit Tiken

Geri