• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kısmı yazdırma alanı belırlemek

sinnernekolens

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 - Türkçe 64bit
Değerli uzman arkadaşlar örnek deki çalışma sayfamda kırmızı yazı ile yazılmış olan yerleri yazıcıdan çıktı alırken nasıl göstermeden diğer siyah yazıları yazdırabiliriz.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Son düzenleme:
Eki inceleyiniz.
Deneme yapmadan önce dosyanızı yedekleyiniz.

Ekli dosyalar

çok teşekkürler:) güzel oldu ama nasıl yapıldığınıda yazabilirmisın farklı yerlerdede kullanmak istiyorum bu uygulamayı..

Araçlar/Makro/Yeni makro kaydet dedim.
Bütün sayfayı seçtim.
"Dolgu rengi yok" olarak değiştirdim.
Ctrl+H yaptım. Açılan pencereden "seçenekler"e tıkladım. "Aranan"ın sağındaki "biçim" sekmesine tıkladım. Yazı tipini dosyanızda kırmızı olduğu için kırmızı olarak seçtim. Yeni değerin biçimine de yazı tipi olarak beyaz yaptım. Tümünü değiştir dedim. Pencereyi kapattım.
Dosya/Sayfa yapısı/Çalışma sayfasına tıklayıp, "siyah-beyaz" daki onay işaretini kaldırdım.
Yazdır dedim.
Bu işlemden sonra, yaptığım bütün işlemleri tersine çevirdim, yani:
Dosya/Sayfa yapısı/Çalışma sayfasına tıkladım ve "siyah-beyaz" onay kutusunu işaretledim.
Ctrl+H yaptım. Aranan değere bu sefer biçim oarak yazı tipi beyaz olanları, yeni değere kırmızı olarak ayarladım ve tümünü değiştir dedim. Pencereyi kapattım.
Yazdırma alanını seçip (hücreye tıklayınca sol üstte adresi veren kısımdaki ok işaretine tıklayınca çıkıyor.) dolgu rengin i tekrar sarı yaptım.
Kaydı durdur dedim.
Daha sonra araç çubuklarından "formlar"ı açtım. Sayfaya düğme ekledim. Düğmeye Makro ata diyerek az önce kaydettiğim makroyu atadım(ilişkilendirdim.)

Sayın Metin Karaağaç,
Güzel bir yöntem. Teşşekkürler.

Geri