• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kişi ve Şirket isimlerinin olduğu bir sütunda şirket isimlerini ayırdetmek

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 ingilizce
Arkadaşlar merhaba, sizden bir yardım ricam var. Şirket isimlerinin olduğu bir sütunum var. Benim istediğim bu sütundaki bazı kelimeleri ,(LTD,STI,TIC... vb) aratarak şirketleri ayırdedebilmek. Ben bir şey yaptım ekte görebilirsiniz, ama başarılı olamadım. Bir bakarsanız ve yardımcı olursanız çok sevinirim

merhaba
bunu deneyiniz
=EĞER(YADA(ESAYIYSA(BUL("LTD";A6));ESAYIYSA(BUL("OTO";A6));ESAYIYSA(BUL("TIC";A6)));DOĞRU;YANLIŞ)
yada
=EĞER(YADA(DEĞİL(EHATALIYSA(BUL("LTD";A7)));DEĞİL(EHATALIYSA(BUL("OTO";A7)));DEĞİL(EHATALIYSA(BUL("TIC";A7))));DOĞRU;YANLIŞ)

Öncelikle teşekkürler, benim excel ingilizce. Ben sizin yazdıklarınızı ingilizceye çeviemeye çalıştım. Ama maalesef "esayıysa" nın ingilizcesini bilmiyorum. Size zahmet olmazsa benim eklemiş olduğum excel dosyasına bu formulu ekleseniz ve ben buradan alsam. Bende ingilizce olarak görünür mü bu kodlar. Teşekkürler

Çok çok teşekkür ederim. Bana çok yardımcı oldunuz. Sorunumu çözdüm. Hemde çok işime yarayacak şeyler öğrendim. Saygılar

Tekrar merhaba; şirket isimlerini bulma konusunda bana yardımcı olmuştunuz, ben formulu sizin belirttiğiniz şekilde düzenledim. Ama çok faz aradığım kelime olduğu için "formul is too long" hatası veriyor. Ben 2 ye bölerek ayrı ayrı aramalarımı yaptım. Ama başka yapabileceğim bir şey varmı, formülü kısaltmak açısından, sizden tekrar bir yardım isteyeyim dedim. Teşekkürler...

your inbox has a slightly new look

Yukarıda bulunan mesajı ben yazmadım. Hem ingilizcemde yok ki.Saat19:07 'de ben Dışardayım? Nasıl oluyor bu??

merhaba
bunu deneyiniz
=EĞER(YADA(ESAYIYSA(BUL("LTD";A6));ESAYIYSA(BUL("OTO";A6));ESAYIYSA(BUL("TIC";A6)));DOĞRU;YANLIŞ)
yada
=EĞER(YADA(DEĞİL(EHATALIYSA(BUL("LTD";A7)));DEĞİL(EHATALIYSA(BUL("OTO";A7)));DEĞİL(EHATALIYSA(BUL("TIC";A7))));DOĞRU;YANLIŞ)

Üstad merhaba,

Verdiğin formülde aralık vererek formül verme olayını yapamadım.
IF(OR(ISNUMBER(SEARCH("ali";N2)));"doğru";"") Bu şekilde sadece N2 hücresini kontrol ediyor.Ben N2:N50 aralığına bu formülü nasıl uyarlayabilirim ?

Geri