• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kilo kalori hesaplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan conax
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003
merhaba arkadaşlar ben forumda yeniyim ve bu işleme nerden başlayacağımı bilemiyorum sizlerden isteğim bana yardımcı olmanız.

bir bina düşünün binanın 2 odası var ve bu iki odayada kalorifer petekleri döşenecek. odanın biri kuzeye bakıo biri güneye bakıo.

kuzeye bakan odaya konulacak kalorifer büyüklüğünü hesaplayabilmek için formül şu şekilde

odanın metrekaresi * 150 = kilokalori + %10 / 1999

güneye bakan odaya konulacak kaloriferinde hesaplanması için formül şu şekilde

odanın metrekaresi * 150 = kilokalori / 1999

şimdi arkadaşlar ben bunu excelde ne şekilde yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim ilginize teşekkür ederim şimdiden

merhaba arkadaşlar ben forumda yeniyim ve bu işleme nerden başlayacağımı bilemiyorum sizlerden isteğim bana yardımcı olmanız.

bir bina düşünün binanın 2 odası var ve bu iki odayada kalorifer petekleri döşenecek. odanın biri kuzeye bakıo biri güneye bakıo.

kuzeye bakan odaya konulacak kalorifer büyüklüğünü hesaplayabilmek için formül şu şekilde

odanın metrekaresi * 150 = kilokalori + %10 / 1999

güneye bakan odaya konulacak kaloriferinde hesaplanması için formül şu şekilde

odanın metrekaresi * 150 = kilokalori / 1999

şimdi arkadaşlar ben bunu excelde ne şekilde yapabilirim yardımcı olursanız sevinirim ilginize teşekkür ederim şimdiden

Eşitliğin sol yanına İstediğiniz bilinmeyeni yazıp,O şekilde formüle ediniz.:cool:

Son düzenleme:
sorunuzdaki denklemde bilinmeyen hangisi? formüllerle çözülecek basit bir tablo gönderebilirm.

arkadaşlar işte ben nasıl bunu formül haline getirebilirim odadaki kaloriferin metre uzunluğu çıkıcak hesap sonucunda

İnşallah işinizi görür tam anlayamadığımdan bir kaç formül yazdım. formülleri incelerseniz anlarsınız sanırım. Örnegi yeniledim

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için çok yardımcı oldu bende altına sizin formüllerini kullanarak yaptım bu işi bilmiodum hiç çok teşekkür ederim azıcıkucundan örenmiş oldum :)

Geri