• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kilitli Hücreye Tıklayınca Oluşan Sorun

Excel Vers. ve Dili
2010
Arkadaşlar formül içeren bir hücreyi kilitli hale getirdim. Bu kilitli hücreyi tıkladığınızda kilit uyarısı geliyor, bu istediğim bir şey ancak "tamam" a basınca sizi formülün alakalı olduğu hücreye zıplatıyor. Bunu istemiyorum. Üstelik formülüm başka bir çalışma sayfasına ait olduğundan sayda değiştiriyor. Bunu engellememin bir yolu var mı?

Teşekkür ederim şimdiden...

Muhtemelen sayfada bu işi yapan bir makro vardır. o sayfada iken Kod görüntüle deyin ve çıkan sayfadaki kodları kontrol edin.

Koruma uyguladığınız sayfanızın kod bölümüne aşağıdaki kodu uygularsanız sonuç alabilirsiniz.

Kod:
Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
     Cancel = True
End Sub

sağolun Yusuf Bey ve Korhan Bey. Korhan Bey bu kodu nasıl koyacağım? Kusura bakmayın çok bilgi sahibi değilim. :(

Merhaba,
Korhan Beye sormuşsunuz ama o şu anda aktif olmadığına göre sizi bekletmemek adına ben yanıtlayayım.
Yukarıdaki kodu kopyalayın. Excelde söz konusu sayfanın adına fareyle sağ tıklayıp açılan menüden KOD GÖRÜNTÜLEyi seçin,açılan sayfanın sağ tarafındaki boş alana kodu yapıştırın. Bu pencereyi kapatıp excel sayfasına dödüğünüzde istediğiniz olur.
Hoşça kalın.

Sağolun Dede, çok teşekkür ederim. Bu internet sayfası ne kadar muhteşem bir sayfaymış.. Gerçekten çok faydalı , çok teşekkürler...

Geri