• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kilitlenenin Hucrelerin Secilmesi/Kopyalanmasi

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Home and Business / Ingilizce
Merhaba,

Sayfamdaki formul iceren tum hucrelerimi kilitliyorum buraya kadar hersey normal.

Ancak kullanicilar girmeleri gereken degerleri girip calismalarini tamamladiktan sonra olusan calismayi kopyalamak istediklerinde kilitlenen hucreleri secemedikleri icin kopyalama da yapamiyorlar haliyle.

Hucreleri sadece 'degistirmeye' kilitleyip, secmeye ve kopyalamaya acmanin bir yolu var midir?

*Bazi hucreler kilitliyken gruplarin da acilip kapatilamadigimi farkettim. Bunu da istemiyorum. Istedigim tek sey Formul barindiran hucrelerin formullerinin degistirilememesi. (Cozum Data Validation olabilir mi bilmiyorum ama cozemedim.)

Ekli dosyalar

Sayfada kilitleme işlemi yaparken çıkan ekranda Kilitli Hücreleri Seç'i işaretlerseniz kilitlenmiş hücrelerin seçilmesine/kopyalanmasına izin vermiş olursunuz.

Aaahh ah ah, ben de israrla onun tikini kaldiriyorum nedendir bilmem... Tesekkurler.

Bu kadar basit bir soru sormus olmamak icin soyle bir ekleme yapayim bu konuya bari :)

Kilitli bir sayfada gruplama islemini kullanmak istiyorsaniz,

VisualBasic arayuzunuzde ThisWorkbook sayfasina su kodu yapistiriniz:

Kod:
Private Sub Workbook_Open()
For Each ws In Sheets
   With ws
       .Unprotect Password:="Sifreniz"
       .Protect Password:="Sifreniz", UserInterfaceOnly:=True
       .EnableOutlining = True
    End With
Next ws
End Sub

Aslında ben de bilmiyordum, çünkü şimdiye kadar hiç ihtiyacım olmamıştı. Siz sorunca deneyerek öğrendim :)

Geri