• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kıdem yılı hesaplaması

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Merhaba arkadaşlar..

Örnek... 22.07.1991 yılında göreve başlayan bir çalışan "bugün" e göre kıdemini otomatik çalıştıracak formül nasıl yazılır ?
Yardımlarınız için teşekkürler

Merhaba arkadaşlar..
Örnek... 22.07.1991 yılında göreve başlayan bir çalışan "bugün" e göre kıdemini otomatik çalıştıracak formül nasıl yazılır ?
Yardımlarınız için teşekkürler
Kıdem derken ne demek istediniz ? Hesaplama nasıl yapılacak ? Hangi kriterler söz konusu...Bunları açıkça belirtir ya da bir örnek dosya ekler iseniz yardımcı olacak arkadaşlar daha rahat çalışacaklardır.

kıdem derken çalıştığı süre yıl ay gün olarak

Merhaba,
Bilgilerin A1 ve A2 hücresinde olduğunu varsaydım.

=YIL(A2)-YIL(A1)&" yıl "&AY(A2-A1)&" ay "&GÜN(A2-A1)&" gün"

Selamlar,

kıdem derken çalıştığı süre yıl ay gün olarak

Merhaba,

Bu şekilde yazarsanız tarihler arası gün ay yıl kombinasyonuna göre hesaplama yapar.

Kod:
=ETARİHLİ(A1;BUGÜN();"y")&" "&"YIL"&" "&ETARİHLİ(A1;BUGÜN();"ym")&" "&"AY"&" "&ETARİHLİ(A1;BUGÜN();"md")&" "&"GÜN"

A1 hücresinde göreve başlama tarihinin olduğu düşünülmüştür..

.

=YIL(A2)-YIL(A1)&" yıl "&AY(A2-A1)&" ay "&GÜN(A2-A1)&" gün"

bu formülde 2. tarihteki ay 1. tarihteki aydan küçük olunca yıldan ay alması gerekiyor ama alamıyor formül düzgün çalışmıyor.

2. formül çok güzel.
emeginize sağlık.

espiyonajl; [code' Alıntı:
=ETARİHLİ(A1;BUGÜN();"y")&" "&"YIL"&" "&ETARİHLİ(A1;BUGÜN();"ym")&" "&"AY"&" "&ETARİHLİ(A1;BUGÜN();"md")&" "&"GÜN"
[/code]

A1 hücresinde göreve başlama tarihinin olduğu düşünülmüştür..

.

Yukarıdaki formul gerçekten çok güzel olmuş elinize sağlık. Hücre boş olduğunda "0" değerini formulde nasıl verebiliriz acaba?

Yukarıdaki formul gerçekten çok güzel olmuş elinize sağlık. Hücre boş olduğunda "0" değerini formulde nasıl verebiliriz acaba?

Merhaba,

=EĞER(A1="";0;FORMÜL)

Biçiminde kullanabilirsiniz..

.

Arkadaslar A1 hücresine 21.10.2008 de işe giren bir kişinin kıdemini (yıl ay gün bazında) hesaplatmak istiyorum. kullandıgım formul:=EĞER(A1="";ETARİHLİ(A1;BUGÜN();"y")&" "&"YIL"&" "&ETARİHLİ(A1;BUGÜN();"ym")&" "&"AY"&" "&ETARİHLİ(A1;BUGÜN();"md")&" "&"GÜN";ETARİHLİ(A1;BUGÜN();"y")&" "&"YIL"&" "&ETARİHLİ(A1;BUGÜN();"ym")&" "&"AY"&" "&ETARİHLİ(A1;BUGÜN();"md")&" "&"GÜN")
bı formul sonucunda çıkan değer 3 yıl 2 ay 137 gun. dogru olan ise 3 yıl 2 ay 24 gün

ay 0-30 arası olması lazım. formulun neresinde hata yapıyorum. kontrol edebilirmisiniz.

Merhaba;
ara bölümünden bulduğum yukarıdaki formülü kullanmak istiyorum ancak ETARİHLİ diye bir formül yok bende. Excel 2003 kullanıyorum. Excel 2010'a baktım ordada yok. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. Teşekkürler

Merhaba;
ara bölümünden bulduğum yukarıdaki formülü kullanmak istiyorum ancak ETARİHLİ diye bir formül yok bende. Excel 2003 kullanıyorum. Excel 2010'a baktım ordada yok. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. Teşekkürler

İşlev listesinde göremeseniz de ETARİHLİ işlevini EXCEL'in 2003 versiyonunda da kullanabilirsiniz.

Geri