• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kdv Hesaplarının Kontrolü

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office Professional Plus 2016 TR
Arkadaşlar Merhaba,

Bu eklediğim çalışma sayfasında yapılması gereken bir takım kontroller mevcut. Tabiki bu dediğim kontrolleri normalde manuel olarak yapıyoruz.

Bu kontrolleri kodlamalara bağlı olarak otomatikleştirmek daha sağlıklı olacaktır. Bu konuda bana gerekli yardımlarınızı göstermenizi rica ediyorum.

saygılarımla

Ekli dosyalar

Merhaba Arkadaşlar,

Bu konuda olumsuzda olsa bir görüş beyan etmiş olsanız bile gerekli uğraşın ve zahmetin yeri ile eşit olmuş olacaktı benim için.

Buradaki çalışmadaki yapılması gereken sistem acaba zor bir durummudur.

saygılarımla

"hesap planı" sayfasındaki kdv kodlarının aynı sayfada olmasının sakıncası var mı acaba?

391.XX hesapları "C" stunda dursa?

Eğer öyleyse yevmiye sayfasının 16. satırın "D" sütununda aşağıdaki proseduru çalıştırarak (kısayol tuşu atayın) 15. satırdaki "649-001" kodunu arayıp olması gereken kdv kodunu yazdırabilirsiniz.

Kod:
Sub Kod_Bul()
Dim f As Range

Set f = Sayfa2.Range("a:a").Find( _
        ActiveCell.Offset(-1, 0))

If Not f Is Nothing Then _
        ActiveCell.Value = Sayfa2.Cells(f.Row, "c").Value

End Sub

"hesap planı" sayfasındaki kdv kodlarının aynı sayfada olmasının sakıncası var mı acaba?

391.XX hesapları "C" stunda dursa?

Eğer öyleyse yevmiye sayfasının 16. satırın "D" sütununda aşağıdaki proseduru çalıştırarak (kısayol tuşu atayın) 15. satırdaki "649-001" kodunu arayıp olması gereken kdv kodunu yazdırabilirsiniz.

Kod:
Sub Kod_Bul()
Dim f As Range

If Not f Is Nothing Then _

End Sub

Zeki Bey Merhaba,

Bir bağlamda çözümünüz uygun gibi.Fakat benim istediğim soncu tam olarak vermiyor. Siz zaten buradaki işleyişi anlamışsınız.
İlave olarak şöyle diyeyim ; hesap planı sayfasındaki kodlar tamamı ile yerleri ile öylece durmalı çünkü söz konusu hesaplar alış ve satış hesaplarıdır ki bunların borç ve alacak kdv.leri söz konusudur.İşte bu yüzden hesap planı sayfasındaki kodlar ve sütun sayıları şekli ile sabit kalması sözkonusudur.

Daha detaylı olarak anlaşılabilmesi için bir dosya ekliyorum.

Tekrar bakabilirseniz,herşey gönlünüzce olsun.

Saygılarımla

Ekli dosyalar

Amacınız fiş bakiyesini kdv tutarına eşitleme değilse "d" sütununda manuel çalıştımanız gerekecek.

Kod:
Sub Kod_Bul_2()
Dim f As Range

If Not f Is Nothing Then
        If ActiveCell.Offset(-1, 3) <> 0 Then
        Else
            ActiveCell.Value = Sayfa2.Cells(f.Row, "d").Value
        End If
    End If