• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kayıtları benzersiz olarak şarta göre getirme

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
herkese merhaba!! sayın ömer uzmanımın emeği olan ve içerisinde ihtiyacı anlatmaya çalıştığım izahat olan dosya için yardımlarınızı talep etmekteyim.konu ile alakalı olarak sayın yurttaş uzmanımın "formülle süzme" ve sayın Ali Bey'in "sıralama fonksiyonu uygulamaları" çalışmalarını incelemeye devam ediyorum ancak kendi dosyama uyarlamakta sıkıntı oluştu.ilgi ve yardımlarınız şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Ekli dosyalar

arkadaşlar konu güncelliğini devam ettirmekte olup çözüm için fikir ve önerilerinizi beklemekteyim.saygılar

Merhaba;
11 nolu plaka için verdiğiniz 111 Lt. yerine 121 Lt. buldum.
Sorunuzu yanlış yorumlamış olabilirim. Ama yinede inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

sayın muygun uzmanım öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.cevabınızdan sonra dosyada yaptığım izahatin eksik olduğunu anladım.verdiğiniz cevap tam anlamı ile isteğe cevap vermiş.ancak sayfa 4 de E2 ve F2 hücrelerinde değişiklik yaptığımda gelecek bilgiler dikkate alınmalı.Ör:10 nolu plaka :bölge "blk"açıklama "a" ,ay:"mayıs",zam farkı:"2" =aldığı lit.=160 vs
Not 11 no lu plakada ben toplam hatası yapmışımdır.dosyada biraz daha açıklama yaptım.
aynı zamanda yine sizin emeğiniz olan ve üzerinde çalışıp kendime uyarlamaya çalıştığım dosyayıda ekliyorum saygılar!!

Ekli dosyalar

herkese merhaba!! sayın ömer uzmanımın emeği olan ve içerisinde ihtiyacı anlatmaya çalıştığım izahat olan dosya için yardımlarınızı talep etmekteyim.konu ile alakalı olarak sayın yurttaş uzmanımın "formülle süzme" ve sayın Ali Bey'in "sıralama fonksiyonu uygulamaları" çalışmalarını incelemeye devam ediyorum ancak kendi dosyama uyarlamakta sıkıntı oluştu.ilgi ve yardımlarınız şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

.

Dosyanız ekte.

Formül veya makrolardan daha pratik yöntemler uygulanarak, daha esnek bir yapı oluşturulmıştur.

Kullanılan yöntemleri aşağıdaki linklerdeki uygulamalarda bulabilirsiniz.

ÖZET TABLOLAR (PİVOT TABLE)

Data/List-Veri/Listele

.

Ekli dosyalar

sayın yurttaş uzmanım ilginiz için teşekkür eder,geri dönüş için geciktiğim için özür dilerim.önerdiğiniz linklerdeki bütün çalışmalar arşivimde mevcuttur.
konuya esas dosya gerçek dosyam değil basit bir örneğidir.çalışmam bir akaryakıt hakediş çalışmasıdır.işletmemizin araçlarının bir aylık yaptıkları akaryakıt alımları için kullanmaktayım.önerdiğiniz özet tablo yöntemini tablo formatım farklı olduğu için uyarlama hususunda sıkıntı yaşayacağım.asıl dosyamın bir örneğini ekliyorum. kullandığım fomüller sayın ömer uzmanımındır.saygılar

Ekli dosyalar

Sayın uzmanlarım!! Ay.Top sayfasından Döküm sayfasına F1 ve G1 hücrelerine göre veri alıyorum. istediğim aynı plakaların aldıkları akaryakıtların bölge ve açıklama olarak aynı olanlarının litre ve tutarlarının toplam olarak gelmesi (F1 ve G1 e göre) saygılar

arkadaşlar konu güncelliğini korumaktadır.
döküm sayfasına ay.top sayfasından açıklaması aynı olan; aynı plakaların toplam litre ve tutarlarını getirmek istiyorum. F1 ve G1 de yapacağım seçime göre açıklama sütunu aynı ise plaka tek olacak o plakanın litre ve tutarları toplam gelecek.saygılar

arkadaşlar konunun arz ettiği öneme binaen son bir kez daha güncelleyelim bakalım şansımıza.Saygılar!!!

Merhaba;
Yeterli net açıklama olmayınca cevap almanızda zorlaşıyor.
Eki inceleyin. Çözüm yanlış yada yetersiz ise daha fazla açıklama yapın.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

sayın muygun uzmanım uzun süre cevap alamayınca umudumu kaybetmiştim cevabınızı yeni gördüm geri dönüş için geciktiğim için özür dilerim formülleri ay ve zam farkı no ya göre düzenlemeye çalışıp başaramazsam yardımlarınızı talep edeceğim saygılar!!!

Son düzenleme:
sayın muygın uzmanım çözüm için teşekkürler sorun yok gibi

Geri