• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kayıtlar arasında ok tuşları ile gezinme yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bt_34
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2010 TR
Oluşturduğum bir personel takip çizelgesinde personelin yıl içindeki devamsızlıklarını çeşitleriyle birlikte toplam olarak görmeye çalıştım. Bir çalışma sayfasında diğer sayfadan toplam devamsızlık bilgilerini çağırıp ok tuşları ile bir sonraki kayıt, bir önceki kayıt şeklinde görmek istiyoruz.
Bunu yapabilmek için gereken makro nasıl oluşturulur? Veya bu işi yapmanın en doğru yolu nedir ? İnternette gezinirken indis falan yazıyordu.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Arkadaşlar, yok mu yardımcı olabilecek kimse ?

Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı incelermisiniz.

Ekli dosyalar

Korhan Bey, çok teşekkür ederim. Hangi mantıkla yaptığınızı söylerseniz, dosyayı şu şekilde geliştirmek için çalışacağım. Gelen personel bilgilerinin ay ay ve devamsızlık türüne göre de görüntületmeyi düşünüyorum.

Merhaba,

Kullandığım menü sizde aktifmi bilemiyorum.

İlk olarak "GELİŞTİRİCİ" menüsünü açmanız gerekiyor.
Menü araçları üzerinde sağ klik yapın.
Açılan menüden "Şeridi Özelleştir" seçeneğini tıklayın.
Ekrana gelen pencerenin sağ tarafındaki liste kutusunda "Geliştirici" seçeneğini göreceksiniz.
Eğer pasif ise tıklayarak aktif hale getirin.
Daha sonra excel sayfanıza dönün.
Geliştirici menüsünü açın.
Üzerinde anahtar ve çekiç resmi olan bir buton göreceksiniz ona tıklayın.
Açılan menüden "Form Denetimleri" kısmındaki "Kaydırma Çubuğu" seçeneğini tıklayın.
Ve sayfa üzerinde mouse ile uygun bir yere yatay şekilde şekli çizin. Mouse serbest bıraktığınızda nesne sayfanıza eklenecektir.

Son olarak nesne üzerinde sağ klik yapın ve "Denetim Biçimlendir" seçeneğini seçin.
Açılan pencerede "Denetim" sekmesine tıklayın. Orada yapmanız gereken ayarları göreceksiniz. Dilediğiniz gibi değiştirip istediğiniz ayarları yapabilirsiniz.

Ayrıca kaydırma çubuğu nesnesi ile sadece O1 hücresindeki değeri değişken yapıyoruz. Asıl işi yapan hücrelerdeki formüllerdir.

İlginize ve verdiğiniz bilgilere çok teşekkür ediyorum.

Geri