• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kayıt yapıldığında üst formülleri ve altta toplam aldırma

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba
Aşağıdaki kod ile ilgili sayfa ve hücreye kayıt ekletiyorum.Benim sorunum kayıdı A ve B sütununda en sonki satıra yaptırıyorum .Fakat D:E sutünundaki formülleride yeni kayıt yapılan yere çektirmem gerekiyor.kısaca üst satırdaki formülü yeni kayıt yapıldığında alttaki kayıtada D:E sütununda bulunan hücreye vermesi ve her zaman içinde en altta toplam aldırmam gerekiyor.yardım lütfen...
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim kyt As Long
For txb = 1 To 2
If Controls("TextBox" & txb).Value = "" Then
MsgBox "Onaylanmadı." & vbLf & "Lütfen Boş Alanları Doldurunuz.", vbCritical, " UYARI"
Exit Sub
End If
Next txb
If WorksheetFunction.CountIf(Sheets("2012-01-GLR").Range("A2:A65536"), TextBox1.Text) > 0 Then
MsgBox "" & TextBox1.Text & " Stok Numarası Kayıtlarda Mevcut", vbCritical, " KAYIT YAPILMADI"
Exit Sub
End If
kyt = Sheets("2012-01-GLR").Cells(65536, "A").End(xlUp).Row + 1
Sheets("2012-01-GLR").Cells(kyt, "A").Value = TextBox1.Value
Sheets("2012-01-GLR").Cells(kyt, "B").Value = TextBox2.Value

TextBox1.Text = "": TextBox2.Text = ""
MsgBox " YAPILAN KAYIT İŞLEMİ BAŞARIYLA YAPILMIŞTIR ", vbInformation, " BİLGİ"
End Sub

Merhaba,

Kayıt kodlarınıza aşağıdaki satırları ekleyin. Hücre aralıklarını kendinize göre düzenleyin.

İlk iki satır bir üst satırda formül olmak koşuluyla formülleri ilgili satıra aktarır.
Son iki satır en alta toplam alır.

Kod:
    Sheets("2012-01-GLR").Cells(kyt, "D").FillDown
    Sheets("2012-01-GLR").Cells(kyt, "E").FillDown
    Sheets("2012-01-GLR").Cells(kyt + 1, "D") = WorksheetFunction.Sum(Sheets("2012-01-GLR").Range("D2:D" & kyt))
    Sheets("2012-01-GLR").Cells(kyt + 1, "E") = WorksheetFunction.Sum(Sheets("2012-01-GLR").Range("E2:E" & kyt))

Üsdadım Çok Teşekkür Ederim.Eline sağlık...

Geri