• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kayıt Sıralama

Excel Vers. ve Dili
2007
herekese merhaba;
benim elimde bir kod var. bu kodda isme göre sıralama yapıyor. ben bu kod gibi bölüme göre sıralama yapmak istesem aşağıda vermiş olduğum kodu nasıl revize etmem gerekir. bu konuda herkesin yardımını bekliyorum

Sub kayitlari_sirala()

On Error Resume Next 'sıralama giriş
Worksheets("KAYIT").Range("B2:R502").Sort _
Key1:=Worksheets("KAYIT").Range("B2"), Order1:=xlAscending, Header:=xlGuess 'sıralama bitiş

Sheets("KAYIT").Range("A2:A502").SpecialCells(xlCellTypeConstants, 23).ClearContents
For i = 2 To Sheets("KAYIT").Range("B65530").End(3).Row 'sıra numarası verme başlangıç
If Sheets("KAYIT").Range("B" & i).Value <> "" Then
Sheets("KAYIT").Range("A" & i) = i - 1 'Sıra numarasını 2. satırda 1 den başlatıyoruz
End If
Next i 'sıra numarası verme bitiş

MsgBox " PERSONEL KAYITLARINIZ İSİME GÖRE SIRALANMIŞTIR.", vbSystemModal, Sheets("NOT").[A15] & " " & Sheets("NOT").[A14] & ""
End Sub

Merhaba;
Bu tür sorularınız için örnek dosya ekleyin.
Eki inceleyin.
Ya tablonuzu eklediğim uygulamaya taşıyın. Yada uygulamadaki kodları kendi sayfanıza adapte edin.

İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

örnek ekliyorum.isme görele sıralama yapıyor ama bölüme göre aynı kodlarla sıralama nasıl yaptırabilirm.

Ekli dosyalar

aşağıdaki şekilde deneyin..

Kod:
Sub daylight()
Worksheets("KAYIT").Range("B2:R502").Sort key1:=Worksheets("KAYIT").Range("d2")
Sheets("KAYIT").Range("A2:A502").ClearContents
For i = 2 To Sheets("KAYIT").Range("B65530").End(3).Row
If Sheets("KAYIT").Range("B" & i).Value <> "" Then
Sheets("KAYIT").Range("A" & i) = i - 1
End If
Next i
End Sub

bu kodu nasıl yapacağım konusunda pek bir bilgim yok. örneğimin üzerinde yardım ederseniz çok iyi olur benim için.teşekkürler

örnek ekliyorum.isme görele sıralama yapıyor ama bölüme göre aynı kodlarla sıralama nasıl yaptırabilirm.

Merhaba;
Alternatif olsun. İnceleyin.
İyi çalışmalar.

deneme.diablo dosyasında istediğiniz iki sütuna göre sıralama mevcut.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
ilk önce yardımlarınız için teşekkür ederim. bir sorum daha olcak bu konuyla ilgili.
bir tane açılır kutu koydum. açılır kutu ile bölümleri belirleyip ilgili bölüm seçildiği zaman o bölüme ait kişilerin sıralanmasını istiyorum.örneği ekliyorum yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

ilk önce yardımlarınız için teşekkür ederim. bir sorum daha olcak bu konuyla ilgili.
bir tane açılır kutu koydum. açılır kutu ile bölümleri belirleyip ilgili bölüm seçildiği zaman o bölüme ait kişilerin sıralanmasını istiyorum.örneği ekliyorum yardımlarınızı bekliyorum.

bu olayı filtre ile yapsanız olmaz mı?
yada ek bir sayfaya sıralayabiliriz.

Merhaba sametozyavuz ben şehiriçi forumda etopla olan forumdayım şu anda ben sıkıntımı orda açıkladım vaktiniz varsa bir bakabilirmisiniz şimdiden teşekkürler

Merhaba;
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

emeğinize sağlık ama şöyle bir şey var. herhangi bir bölümü seçtiğim zaman sıra no da bir değişiklik olmuyor. sıralama 1-2-3 gibi devam etmiyor. bu sıra olayını nasıl çözebiliriz.

verdiginiz kodu inceledim...

sıro nosunu girdikçe otomatik verdirmişsiniz...A stunu onu hangi kod yapıyor..

satırı girdikçe hücre mavi oluyorya , koşullu biçimlendirmede yok nereden yaptınız...

İLK İKİ STUN SABİT DURUYORYA KAYMIYOR O NASIL OLUYORDU

teşekkür

Son düzenleme:
efendim... bu programı kendime göre değiştirdim....tarihlerin bağzılarını sıralamıyor neden...mesela ekdeki dosyada 1977 tarihi öne gelmesi lağzım gelmedi...

bağzı tarihleri sıralarken hata yapmıyor...bağzende örnekdeki gibi yapıyor ..yardım edermisinz

Ekli dosyalar

emeğinize sağlık ama şöyle bir şey var. herhangi bir bölümü seçtiğim zaman sıra no da bir değişiklik olmuyor. sıralama 1-2-3 gibi devam etmiyor. bu sıra olayını nasıl çözebiliriz.

Merhaba;
sıra no verdiğiniz kodları silerek;
A2 hücresine;
=EĞER(B2="";"";ALTTOPLAM(9;$U$2:U2))
formülünü uygulayıp yeterince aşağı doğru çoğaltın.
İyi çalışmalar.

ckayaz hocam bu kodları neden bu hale getirdik merak ettim önceki kodlarda aynı işi yapması için tasarlanmamışmıydı...

aksaklık nedir

teşekkür

aslında aynı şeyler ama sıralama yapmıyordu bende elimdeki kodları deneyip dosyanızı ekledim. sıralama yapmamasnın nedeni ise siz tüm sayfayı sıralatmaya çalışıyordunuz ama sıralama yapılması gereken yer 3 satırdan başlaması gerekiyor

Geri