Merhaba sevgili arkadaşlar. Benim bir sorunum var. 2 gecedir internette arama yaptım öğrenmeye anlamaya çalıştım fakat öğrenebildim desem yalan olur. Sorunum şöyle ;
a1-h13 arasındaki kısımda 1. tablom mevcut.
j1-k13 arasında kısımda da 2. tablom mevcut.
Şimdi yapmak istediğim şey şu.
1. tabloyu otomatik olarak ben kendim doldururken Excel bunu otomatik olarak 2. tabloma yansıtsın. ve 2. tablo dolduktan sonra 1. tabloya yazdığım en yeni veri 2. tabloda en üste geçsin.
Bide şöyle anlatayım.
A13 hücresine 10 yazdım bunu otomatik olarak j13 hücresine yansıttı.
D13 hücresine 11 yazdım bunu otomatik olarak k12 hücresine yansıttı.
.
.
bu şekilde 21 e kadar girdim. En son girdiğim 21 numaralı veri an itibariyle en üstte.
Şimdi ben D10 hücresine 22 numaralı veriyi girmek istiyorum ve bu 22 numaralı verinin 2 numaralı tabloda K2 hücresinde gözükmesini, 2 numaralı tablodaki diğer bütün verilerin bir alta kaymasını, en alttaki 1o numaralı verinin 2. tabloda kaybolmasını istiyorum. ( Ama 1. tabloda kaybolmasın )
Kısacası 2. tabloda girilen en son verilerimi görmek istiyorum. Örnek dosya ektedir.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder saygılarımı sunarım.
Dipnot: Üstadlarım olayı fonksiyonlar yardımıyla çözebilirsek sevinirim bende öğrenmeye çalışırım. Mecbur değilsek eğer makro kullanmayalım. Teşekkür ederim
a1-h13 arasındaki kısımda 1. tablom mevcut.
j1-k13 arasında kısımda da 2. tablom mevcut.
Şimdi yapmak istediğim şey şu.
1. tabloyu otomatik olarak ben kendim doldururken Excel bunu otomatik olarak 2. tabloma yansıtsın. ve 2. tablo dolduktan sonra 1. tabloya yazdığım en yeni veri 2. tabloda en üste geçsin.
Bide şöyle anlatayım.
A13 hücresine 10 yazdım bunu otomatik olarak j13 hücresine yansıttı.
D13 hücresine 11 yazdım bunu otomatik olarak k12 hücresine yansıttı.
.
.
bu şekilde 21 e kadar girdim. En son girdiğim 21 numaralı veri an itibariyle en üstte.
Şimdi ben D10 hücresine 22 numaralı veriyi girmek istiyorum ve bu 22 numaralı verinin 2 numaralı tabloda K2 hücresinde gözükmesini, 2 numaralı tablodaki diğer bütün verilerin bir alta kaymasını, en alttaki 1o numaralı verinin 2. tabloda kaybolmasını istiyorum. ( Ama 1. tabloda kaybolmasın )
Kısacası 2. tabloda girilen en son verilerimi görmek istiyorum. Örnek dosya ektedir.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder saygılarımı sunarım.
Dipnot: Üstadlarım olayı fonksiyonlar yardımıyla çözebilirsek sevinirim bende öğrenmeye çalışırım. Mecbur değilsek eğer makro kullanmayalım. Teşekkür ederim