• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kaydır formülünü dizi içerisinde kullanma

Erdem Akdemir

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2016 PRO TÜRKÇE-İNG. 64 BİT
Merhaba,

Aşağıdaki oluşturduğum dizi formülünde A1'deki tarihten sonraki 10. işgününü bulabiliyorum.

Kod:
=KÜÇÜK(EĞER(HAFTANINGÜNÜ(A1+SATIR(1:1000)-SATIR(A1);2)<6;A1+SATIR(1:1000)-SATIR(A1));10)

Sonra aynı işlemi kaydır ile yapabilirmiyim diye denedim ama devamlı hata mesajı veriyor. Nerde yanlış yapıyorum, yardımlarınızı bekliyorum.

Kod:
=KÜÇÜK(EĞER(HAFTANINGÜNÜ(KAYDIR(A1;SATIR(1:21)-1;;1);2)<6;A1+SATIR(1:21)-1);10)

Merhaba,

Kullansanız bile bir mantığı olur mu?

Kaydır fonksiyonunu bir başvuru fonksiyonudur. Sizin buradaki amacınız hücrelerdeki değerleri almak değil. Neden kaydır la çözeme gitmek istediniz. Yazdığınız mantıkla A1 ve sonrası oluşturduğunuz hücreleri dizi içine alırsınız.

.

Ömer hocam merhaba,

Tamamem yapabilirmiyim diye denemek istedim.İlk oluşturduğum formülle aynı diziyi oluşturuyor ama sonuç vermiyor.Aslında hücrelerdeki değeride almak istiyorum,kaydır'la nasıl olur merak ettim.

Kullanım amacına göre Alttoplam ile alabilirsiniz. Sitede Alttoplam ve kaydırın birlikte kullanıldığı örnekleri incelemenizi öneririm.

.

Ömer bey Alttoplamı neden kullanmamız gerekiyor.Değerleri oluşturduğunu görüyorum,ama dizin oluşturmuyor.

Ömer bey merhaba,

Alttoplamı işin içine sokunca formül çalıştı, kaydırdaki sonuçları dizin içine sokmak için demek ki alttoplam gerekiyormuş, neden gerektiğine ise tam anlam veremedim.

Kod:
=KÜÇÜK(EĞER(HAFTANINGÜNÜ(ALTTOPLAM(9;KAYDIR(A1;SATIR(A1:A21)-SATIR(A1);;1));2)<6;A1+SATIR(1:21)-1);10)

Geri