• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

=KAYDIR(...) Formülü Hatası

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba,

Dinamik grafik oluşturmak için =KAYDIR(...) formülünü kullanmak istiyorum. Ekteki örnekten de görebileceğiniz gibi C sütunu için formül hata vermiyor ama D sütunu için hata veriyor. Formül aynı, hatanın nereden ve neden kaynaklandığını bulamıyorum.

Yardımlarınızı rica ederim.

Ekli dosyalar

C sütununda sayı yok, o nedenle =COUNT(C2:C14) sıfır döndürüyor, =COUNT(C2:C14;) 1 döndürüyor, bu da KAYDIR'a gönderdiğiniz yükseklik parametresi. Ama D sütununda döndürdüğü değer 14. Tek hücre içinde yükseklik 14 olacak şekilde girdiğiniz için de değer veriyor. Sizin yapmak istediğiniz neydi?

(Count'un Türkçe karşılığından emin olamadım ama sayı içeren hücreleri sayan bir fonksiyon bu.)

Son düzenleme:
Sayın "ayhanfuat",

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Ben 'dinamik grafik' yapmak, onun için de tanımlama yapmak istiyorum. C sütunundaki veriler için tanımlama yaptım (bakınız: D18 hücresi). Aynı tanımlamayı D sütunundaki veriler için de yapıyorum, ancak hata veriyor (bakınız: D20 ve D22 hücreleri).

Hatanın nereden kaynaklandığını bulabilmiş değilim.

Fonksiyonlar üzerinden açıklayayım (Bende İngilizce Excel yüklü ama iki tane fonksiyon var zaten sorun çıkaracağını sanmıyorum). D18'deki formülünüz şu:

Kod:
=OFFSET($C$2;0;0;COUNT($C$2:$C$14;))

Bu formül şu mantıkla çalışıyor:

- C2 hücresini referans al (ilk parametre)
- 0 satır aşağıya in (ikinci parametre)
- 0 sütun sağa git (üçüncü parametre)
- Yüksekliği 1 birim olan bir aralık tanımla (dördüncü parametre).

Dolayısıyla formül C2'den C2'ye bir aralık tanımlamaktan başka bir şey yapmıyor şu an, o nedenle de C2'deki değeri döndürüyor.

D20'deki ikinci formülünüzde aynı aşamalara bakarsak:

Kod:
=OFFSET(D2;;;COUNT(D2:D14))

- D2 hücresini referans al.
- 0 satır aşağıya in.
- 0 sütun sağa kay.
- Yüksekliği 13 birim olan bir aralık tanımla.

Yani formülün sonucu D2 : D14 aralığı. Bir aralığı tek bir hücreye yazamazsınız. O aralığı başka bir formülde kullanabilirsiniz, örneğin:

Kod:
=SUM(OFFSET(D2;;;COUNT(D2:D14)))

Yazarsanız D2 : D14 aralığındaki sayıları toplar.

Ya da hiç SUM gibi bir fonksiyon kullanmayıp doğrudan kendi formülünüzü girip Ctrl+Shift+Enter'a basarsanız bunu bir dizi formülü olarak algılar ve o dizi formülünün ilk sonucunu üretir (D2'deki değeri yazar). Aşağıya çektikçe de D3, D4, D5...'teki değerleri görürsünüz.

Ben ne yapmak istediğinizi bu formül üzerinden çıkaramıyorum şu an. Ne yazdığınızda neyin değişmesini istediğinizi, dinamik grafiğin nelere göre değişeceğini falan daha açıkça yazarsanız yardımcı olmaya çalışayım.

Sayın "ayhanfuat",

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Ben 'dinamik grafik' yapmak, onun için de tanımlama yapmak istiyorum. C sütunundaki veriler için tanımlama yaptım (bakınız: D18 hücresi). Aynı tanımlamayı D sütunundaki veriler için de yapıyorum, ancak hata veriyor (bakınız: D20 ve D22 hücreleri).

Hatanın nereden kaynaklandığını bulabilmiş değilim.

İngilizce Excel:
Kod:
=OFFSET($C$2;0;1;COUNT($C$2:$C$14;))
Türkçe Excel:
Kod:
=KAYDIR($C$2;0;1;COUNT($C$2:$C$14;))

şeklinde deneyin.

Sayın "ayhanfuat ve Sayın "turist";

İlginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Sayın "turist"in verdiği formülle problemim çözülmüş oldu.

Sayın "ayhanfuat";
Yapmak istediğim A1:B14 alanının dinamik grafiğini çizmek. A1 hücresindeki filtreyi kullanarak istediğim verileri seçtiğimde grafiğin de ona göre değişmesini istiyordum (verilerden seçmediğim alanın grafikte boş kalmaması için de dinamik grafik çizmek istiyorum, pareto analizi şeklinde yapacağım için de pivotchart kullanamıyorum).

Sayın "ayhanfuat ve Sayın "turist";

İlginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Sayın "turist"in verdiği formülle problemim çözülmüş oldu.

Sayın "ayhanfuat";
Yapmak istediğim A1:B14 alanının dinamik grafiğini çizmek. A1 hücresindeki filtreyi kullanarak istediğim verileri seçtiğimde grafiğin de ona göre değişmesini istiyordum (verilerden seçmediğim alanın grafikte boş kalmaması için de dinamik grafik çizmek istiyorum, pareto analizi şeklinde yapacağım için de pivotchart kullanamıyorum).

.

Buraya bakın.

http://www.excel.web.tr/f14/pareto-t47611.html

.

Sayın "yurttas",

Yardımınız için çok çok teşekkür ederim.

Sağolun varolun.

Geri