• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kaydır Fonksiyonunda Düzeltemediğim Sıkıntı

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2013 + Türkçe
Arkadaşlar Kaydır Fonksiyonları ile Belirlediğim Rakamın 2 hücre solundaki verileri Tablodan Alıyorum, Ancak Tabloda 2 tane aynı rakam olunca, yazdığım fonksiyon her seferinde Tabloda karşılaştığı ilk rakamı alıyor.

ÖR TABLO/

Bodrum 147
Mutfak 192
Salon 129
Oturma Odası NR
Oturma Odası 2 39
Tuvalet 68
Banyo 36
Yatak Odası 68
Çocuk Odası NR
Balkon 129

SONUÇ : Tabloda 2 tane 129 yazıyo ve karşılarında ki veriler farklı, Benim Yazdığım Kaydır Fonksiyonlarında, ("129") rakamının 2 hücre solundaki veriler alınması gerekiyor ve

SONUÇ

Salon 129
Salon 129

İSTEDİĞİM SONUÇ

Salon 129
Balkon 129

Yani demek istediğim eğer Tabloda Aynı Rakamdan 2 tane varsa, Tabloda sadece 1.Rakam'ın 2 Hücre solundakini değil, 2.Rakam'ın da 2 Hücre solundakini sistemin yazmasını istiyorum.

Arkadaşlar Lütfen yardım edin, kaç gündür bunu nasıl yaparım diye arıyorum, Google'de çözümünü tek bulamadığım sorun diyebilirim.

Merhaba.

Örnek belgenizi burası veya burası gibi bir paylaşım sitesine yükleyip,
oradan alacağınız erişim bağlantısını burada paylaşırsanız daha çabuk ve net cevap alacağınızı düşünüyorum.

Tekrar merhaba.

Aşağıdaki bağlantıda yer alan belgeyi inceleyiniz.

Belgedeki A344:A362 aralığındaki formülleri inceleyiniz.
Buradaki formülün çalışması için O490:P499 aralığı yardımcı hücreler olarak kullanılmıştır.

Belgeye buradan ulaşabilirsiniz.

Belgede KAYDIR işlevi yerine ana formülde İNDİS, yardımcı hücrelerde ise RANK işlevini tercih ettm.
RANK yerine yine BÜYÜK işlevi de kullanılabilir elbette. Ancak olayın asıl çözüldüğü kısım O490:O499 aralığındaki hücrelere uygulanan formüldür ki; eşitler arasında mevcut eşitliği bozarak sonuca gidilmesini sağlamaktadır.
Herbir satırdaki İNDİS formülünü yeniden yazmak yerine SATIRSAY işlevinden yararlanarak TEK FORMÜLoluşturulmuş ve böylece aşağı doğru kopyalanabilir hale getirilmiştir.

Olayı basite indirgeyerek çözüm aramakta yarar olduğğunu düşünüyorum.

İyi günler dilerim.

Son düzenleme:
Geri