• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kaydet ve yazdır kodunu birleştirme

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2021 TR 64 Bit
Hayırlı geceler arkadaşlar.

Daha önceden forum'dan almış olduğum yardımlarda ekte gönderdiğim excel sayfasındaki kodları kullanıyorum.

Gönderdiğim sayfada iki ayrı kod var bu kodların birleştirilmesini istiyorum, sayfa üzerinde gerekli açıklamayı yaptım, yardım edecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba yeni eklediğiniz tuşa aynı makroları yazınca sorun çözülüyor. Örneğinizde denedim oldu.

Ekli dosyalar

Sayın ulutanas ilginize çok teşekkür ediyorum, maalesef sayfa içerisinde yazdığım sorularıma karşılık gelmiyor.

Aslan bey kusura bakmayın lütfen ben 2. isteğinizi hiç okumamışım 1. isteğiniz oluyor ama 2. isteğiniz beni aşar destek ekibi arkadaşlar mutlaka bir cevap bulur.

İyi çalışmalar...

Şöyle olmuyor mu?

Kod:
Sub kaydetyazdır()
Say = WorksheetFunction.CountIf(Sheets("ARŞİV").[B:B], Sheets("ASLAN").[E7])
If Say > 0 Then
    soru = MsgBox("Mükerrer kayıt !" & vbCrLf & "Aktarmak istediğiniz bilgiler ARŞİV'de var." & vbCrLf & "Devam  Etmek İstiyormusunuz ?", vbInformation + vbYesNo, "                          Dikkat  ")
    If soru = vbNo Then
        GoTo son
    ElseIf soru = vbYes Then
        satir = WorksheetFunction.Match(Sheets("ASLAN").Range("E7"), Sheets("ARŞİV").Range("B:B"), 0)
        Sheets("ARŞİV").Range("B" & satir & ":h" & satir) = WorksheetFunction.Transpose(Range("E7:E13"))
    End If
Else
    Sheets("ASLAN").Select
    If Range("E7") <> Empty Then
        satir = Sheets("ARŞİV").Cells(Rows.Count, 2).End(3).Row + 1
        Sheets("ARŞİV").Range("B" & satir & ":h" & satir) = WorksheetFunction.Transpose(Range("E7:E13"))
    End If
End If
son:
yazdir = Application.InputBox("Kaç kopya yazdırılacak?", "A S L A N", 1)
If yazdir = False Then
MsgBox " Yazdırmaktan vazgeçildi.", vbInformation, "A S L A N"
Exit Sub
Else
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=yazdir, Collate:=True, _
IgnorePrintAreas:=False
MsgBox yazdir & " adet yazdırıldı.", vbInformation, "A S L A N"
End If

End Sub

Merhaba,
Yanlış anlamadıysam aşağıdaki kodu sayfanızın modüle kısmına ekleyin ve önceki iki butonu kaldırın. tek butonla iki butona basmış olacaksınız.
Örnek Dosyayı inceleyiniz
Kod:
Sub kaydetyazdır()
Call aynısıvar
Call Yaz
End Sub

Ekli dosyalar

Sayın YUSUF44 Bey ve sensizsoldum Bey ilginize çok teşekkür ediyorum, her ikisi de istediğim gibi değil, ancak uğraşmalarım da yazdır kodu ile kaydet kodunun yerlerini değiştirince istediğim gibi oldu.
Başkalarına yardımcı olur diye sayfayı ekliyorum, hayırlı çalışmalar.

Ekli dosyalar

Geri