• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kaydet Sorunu

Excel Vers. ve Dili
excel 2007 tr
Selamlar,
Gerçi eksik kodlarımı buraya yazıyorum sonra bir gün uğraşıp düzeltiyorum ama bu sefer de başka taraftan arıza veriyor.
Bir önceki mesajımda Yazdır komutu ile ilgili sorunum vardı.Çözdüm şükürler olsun.
Ama bu sefer de 12.sıraya denk gelen kod bloklarında anlaşılmaz bir hata var.Düzeltme yaptıktan sonra Kaydet komutunda,Sil,Temizle komutlarında hep aynı hata iletisi alıyorum.Tüm 12.satır/sütun komutlarında....

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Bir ipuçu dahi olsa alamamak zor ve bugün hala problemi çözemedim.

Bahsettiğin hata type mismatch hatası ise AnaSayfadaki L1687 hücresinin değerinden kaynaklanıyor.

Sorun,Kaydet,Sil,Düzelt komutlarında nedense 12.sütuna ait bölümde.
Ne kaydedebiliyor ne de diğer işlemlere izin veriyor.Tıkandı kaldı burda.
İlgin için teşekkürler.

Aynı soruyu yinelemişsin. Ben de cevabımı yineleyim.
Sorun kaydetme, silme işlemlerinde değil. sorun listeyi güncelleme kodunda. L1687 hücresi tarih formatında, hücre hata içeriyor. Liste güncelleme fonksiyonun herhangi bir kontrol mekanizması içermediğinden direkt hücreden değeri almaya çalışıyor ve hata verip çalışma kırılıyor.
Peki neden form çağırıldığında kayıtlar listelenip hata oluşmuyor ama kaydetme silmeden sonra oluyor dersen UserForm_Initialize olayındaki kodun başındaki on error resume next komutu hata olursa yoksayarak, çalışmaya devam et demektir.

Bilmem anlatabiliyor muyum

Aynı soruyu yinelemişsin. Ben de cevabımı yineleyim.
Sorun kaydetme, silme işlemlerinde değil. sorun listeyi güncelleme kodunda. L1687 hücresi tarih formatında, hücre hata içeriyor. Liste güncelleme fonksiyonun herhangi bir kontrol mekanizması içermediğinden direkt hücreden değeri almaya çalışıyor ve hata verip çalışma kırılıyor.
Peki neden form çağırıldığında kayıtlar listelenip hata oluşmuyor ama kaydetme silmeden sonra oluyor dersen UserForm_Initialize olayındaki kodun başındaki on error resume next komutu hata olursa yoksayarak, çalışmaya devam et demektir.

Bilmem anlatabiliyor muyum

Adam haklı beyler ...

Excel'de yazabileceğiniz en büyük tarih 31.12.9999'dur. Bunun integer (tamsayı) karşılığı, 2.958.465'dir.

Not : Bugün'ün (17.05.2011) integer karşılığı, 40.680'dir.

L1687 nolu hücre (12.Sütun ve 1687.Satır), tarih olarak formatlandığı halde, 21.111.234 integer değerini alıyor ki, az önce bahsettiğim değerden kat kat fazladır. Bu değer, tarih olarak ifade edilemez.

Bu haliyle yazdığınız "kod" ve aldığınız "hata" ikilisi; karpuzun yanındaki peynir, rakının yanındaki balık gibi birbirine yakışmaktadır.

.

Selamlar,
Öncelikle sevgili Revelte kardeşe teşekkürler.Öncelikle ilk mesajı sonucunda hata konusunda düzeltme yapınca kod düzeldi ve arkasından yaptığım araştırmalarda hata tipini nette aradığımda detay açıklamaları sevgili Ferhat Hocamın dediği gibi buldum ,öğrendim.
Şimdi asıl konu şu ki.
Ne kadar dikkat ederseniz ediniz,yararlandığınız kaynaktan birebir de alsanız,küçücük bir noktadaki yanlışlığı çözmenin yolunun bir dürtü olduğu aşikardır.Siz yazmasaydınız netten aramak aklıma gelmezdi.
Teşekkür ederim.

Geri