• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kaydet butonu ile makrolu kayıt yapma

Excel Vers. ve Dili
2000
Merhabalar excel de takıldığım bir noktada sizlerin yardımına ihtiyacım oldu, yardım ederseniz mamnun olurum.
Sayfaya kaydet butonu ekledim ve makro uygulayarak sayfayı b3 hücresinden aldığı isim ile pdf formatında kaydettim. Ama bir sorun var kladörde aynı isim ile başka bir pdf dosyası var ve içeriğini değiştirip onun üzerine kaydediyor. Bunu aynı isim ile kaydederken ( bu isim kayıtlı ) diye uyarı verme olasılığı varmı.
Kaydet butonu komutları.
Kod:
Sub Kaydet()
'
' Kaydet Makro
'
'
    ActiveSheet.ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:= _
        "C:\Users\PC\Desktop\Cam Balkon Programı\" & Range("B3") & ".pdf", Quality:= _
        xlQualityStandard, IncludeDocProperties:=True, IgnorePrintAreas:=False, _
        OpenAfterPublish:=True
End Sub

Alternatif olarak bunu denermisiniz.

Kod:
Sub Kaydet()
klasor = "C:\Users\PC\Desktop\Cam Balkon Programı\"
say = CreateObject("Scripting.FileSystemObject").GetFolder(klasor).Files.Count + 1
ActiveSheet.ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:=klasor & Range("B3") & say & ".pdf", Quality:= _
xlQualityStandard, IncludeDocProperties:=True, IgnorePrintAreas:=False, OpenAfterPublish:=True
End Sub

Alternatif olarak bunu denermisiniz.

Kod:
Sub Kaydet()
klasor = "C:\Users\PC\Desktop\Cam Balkon Programı\"
say = CreateObject("Scripting.FileSystemObject").GetFolder(klasor).Files.Count + 1
ActiveSheet.ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:=klasor & Range("B3") & say & ".pdf", Quality:= _
xlQualityStandard, IncludeDocProperties:=True, IgnorePrintAreas:=False, OpenAfterPublish:=True
End Sub
Uyarı vermiyor ama ismin sonuna numara veriyor bu da bir seçenek uyarı verse daha çok işime yarayacak teşekkürler ilginiz için.

kod:

Kod:
Sub Kaydet()
Klasor = "C:\Users\PC\Desktop\Cam Balkon Programı\" & Range("B3") & ".pdf"

If CreateObject("Scripting.FileSystemObject").FileExists(Klasor) = True Then

MsgBox "bu dosya mevcut"
Else
ActiveSheet.ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:=Klasor, Quality:= _
End If

End Sub

Olay budur çok teşekkürler ilgilendiğin için.

Geri