• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kaydedilen Macroyu Baska Dosyalarda Kullanmak

Excel Vers. ve Dili
2007 english
Arkadaslar Selamlar,

Bu konuda henuz cok yeniyim. Macro ile ilgili bir kac sorum var. Yardimlariniz bekliyorum.

Sorularim su sekilde:

1- Bir dosya icerisinde kaydettigim bir macroyu, ornegin 10 gun sonra tekrar kullanmam gerekiyor. Ayni gun icerisinde de kullanabilirim. Ornegin X dosyasinda kaydettigim "Deneme" isimli macroyu, 10 gun sonra acacagim yeni bir dosyada nasil kullanabilirim? Acacagim her yeni Excel dosyasinda, kaydettigim tum macrolari nasil gorunur kilabilirim?

2- Bir excell dosyasinda ayni sayfa uzerinde bir macro kaydetigimde, sonraki veriler icin macro . Fakat macroyu kaydederen, ayni dsya uzerinde farkli sayfalari da kullaniorsam macro sonraki uygulamalarimicin islevsiz hale geliyor. Ornegin macroyu kaydettmeye basladim ve pivot table kullaniyorum. Pivot table i farkli sheette acildigindan macrom isleviz hae geliyor. Bu sorunun bir cozumu var midir acaba?

Degerli arkadaslar yardimci olursaniz cok makbule gecer. Umarim yasadigim problemi anlatabilmisimdir.

Simdiden cok tesekkur ediyorum.

Merhaba Metin Bey,

Oncelikle ilgini icin tesekkur ederim. Yukarida da belirttigim uzere bu konuda henuz cok yeniyim. Cehaletimi mazur gorunuz lutfen.

Belirttiginiz kriterler ile arama yaptigimda ne yazik ki tam olarak sorularimin cevaplarini bulamadim.

Kaydettigim bir macro yu, ayni formattaki verilere sahip olan, farkli bir dosyada kullanabilmem icin bir takim denemeler yaptim fakat basarili olamadim.

Ornegin deneme adinda bir macroyu record ettim ve Commands kisminda bir komut tanimladim. Ayni formatta farkli bir dosya acip, ilgili komuta tikladigimda, az once kaydettigim macronun calismadigini gordum. Bununla birlikte View Macros bolumunden kontrol ettigimde, kaydetmis oldugum macronun ilgili bolumde gorunmedigini farketim.

Bu problemi cozemedigim icin, macronun diger islevlerini arastirmam mumkun olamadi.

Siz degerli ustadlar icin cok zor bir problem olmasa gerek fakat benim icin inanin buyuk bir problem.

Yardimci olursaniz cok sevinirm.

Dosaynızdaki bilgiler hariç, sadece makroyu barındıran hali ile ".xla" olarak kaydedin. Yani microsoft office çalışma eklentisi diye.
Office 2003 de C:\Program Files\Microsoft Office\OFFICE11\Library yoluna kaydediliyor bu eklenti, 2007 de nereye kaydediliyor bilmiyorum. Belki siz biraz bakıp bulabilirsiniz.
Bunu yaptıktan sonra exceli açtığınızda araçlar/eklentileri tıklayıp, kaydettiğiniz dosyayı onaylayın. böylece makronuz her excel açılışında aktif olur.
Ama bu anlattıklarım 2003 için:)

Geri