• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kaybolan DTPicker Kontrolü

Excel Vers. ve Dili
excel 2003
Merhaba,

Veri girişi için kullandığım üçer adet date picker objesi barındıran iki farklı userform'um var. Ağ üzerinde bulunan bu dosyayı kaydedip kapattıktan sonra benim bilgisayarımda tekrar açınca userform'u aynı şekilde görebiliyorum. Ancak aynı departman içinde yer alan arkadaşlarımın bilgisayarında açılınca userform üzerinde yer alan diğer tüm objeler yerli yerindeyken dtpicker objelerinin kaybolduğunu görüyorum.

Objeleri yeniden dosyaya ekleyip gün içinde kullanıyoruz, ertesi gün dosyayı ilk açan kişi yeniden kaybolan dtpicker objeleri sebebiyle hata mesajı alıyor ve yeniden dtpicker objesi eklemek zorunda kalıyor.

Kullanılan 3 bilgisayarın da excel referanslarını inceledim, üçünde de Microsoft Windows Common Controls-2 6.0(SP6) olan mscomct2.ocx bulunuyor. Kullandığımız versiyon Excel 2007. Dosya yeniden açıldığı zaman da kayıp referans hatası vermiyor bilgisayar, hatta toolbox'tan direkt olarak dtpicker objesini ekleyebilir durumda oluyorum.

Dosyanın önceki versiyona dönmesi gibi bir durum da yok, girdiğim veriler silinmiyor.

Daha önceden başına böyle bir durum gelen varsa, ya da çözüm önerisinde bulunabilecek birileri varsa peşinen teşekkürlerimi sunarım.

Geri