• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kayar buton nasıl yapılır?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Amaxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003
arkadaşlar excelde sayfamıza ekleyeceğimiz bir butonla "sayfa başına git" yapabilirmiziyiz. Ama bu buton, web sayfalarındaki gibi biz page up & down yaptıkça aşağı yukarı gezcek :)

üff yapamadım yaa :(

Son düzenleme:
Ekteki ÖRNEK dosyayı inceleyiniz.

Kolay gelsin.

Örneği inceleyiniz.
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Shapes("Button 1").Top = ActiveCell.Top
End Sub

arkadaşlar bu şekilde yani; nesne sabit duruyorken sayfa başına ya da istenilen hücreye gitmeyi yapıyorum ama dediğim gibi örneğin; internet sitelerinde ki gibi sayfayı aşağı yukarı kaydırırken bu nesneler de beraber hareket ediyor. Excelde mümkünse neden yapmayalım dedim hani :)

oh be Sn. Seyit Tikenin verdiği cevap tam istediğim gibi, ikinize de teşekkür ediyorum. iyi akşamlar :)

Daima imlecin bir hücre sağında düğme kayar.
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
Shapes("Button 1").Top = ActiveCell.Top
Shapes("Button 1").Left = ActiveCell.Offset(, 2).Left
End Sub

Benim de böyle bir sorunum var. Seyit Tiken beyin verdiği code gerçekten güzel. Yardımı için teşşekkür ederim. Ancak benim yapmak istediğim daha farklı.

If ActiveWindow.ScrollRow = 41 Then

Yukarıdaki kodda görüldüğü gibi sayfanın en üstündeki satır 41 inci satır ise diye başlayan ve taşınmak istenen nesneyi sayfanın o anki en üst satırına ya da seyit beyin yaptığı gibi göreceli bir konumda göstermek.

Ancak referans başvuru bir hücre değil mouse hareketine bağlı olarak sayfanın o an ki en üst satırı olmalı. Yani bu nesne kaydırma işi mousela sayfayı kaydırdıkça gerçekleşecek. Örneğin bir Liste Kutusu Form Denetimini, sayfa mouse hareketi ile aşağı yukarı kaydıkça sayfayla birlikte hareket ettirecek. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Geri