Kasa Programı ve Raporlama

Excel Vers. ve Dili
excell2002(10.2701.2625)
Türkçe
Yardım.

Merhaba arkadaşlar,

Raporlama hariç bütün eksiklikleri fedeal arkadaşımızın yardımlarıyla tamamladım ekte ilgilerinize sunarım.

Raporlama kısmını yapmak için bir çok dosya indirip birçok formul denedim ama sonuca ulaşamadım kafam biraz karıştı Hareketler sheeti ile Kasa_Ekstresi ve Cariekstre formatları farklı olduğu için raporlama kısmında bır yol katedemedim.

Yapmak istediğim userform(kasa) da ki raporlar tuşuna basıldığında çıkan ekranda kasa için tarih aralıkları girildiğinde Kasa_ekstresindeki forma göre hareketler sheetinden veri alması ve önizleme olarak göstermesi tabi bunu yaparken devirli olmasını cari_ekstrede de aynı mantıkla çalışmasını istiyorum.
Bunu nasıl yapabılırım yol gösterebilirmisiniz.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excell2002(10.2701.2625)
Türkçe
Yardım

Arkadaşlar yol gösterebilirmisiniz nasıl yapmalıyım.

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
rapor sayfasında sadece kasa bölümü için birşeyler yaptım.inceleyin istediginiz gibimi

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excell2002(10.2701.2625)
Türkçe
Teşekkürler

İlginiz ve emeğiniz için teşekkür ederim.
Yanlız benim yapmak ıstediğim Hareketler sheetinden verileri alıp Kasa_ekstresi olan sheete oradaki formatta aktarması ve bunu yaparken devirli olması (ilk satır herzaman rapor tarihinin bir önceki gün sonu bakiyesi yani dünden devir olması gerekiyor)bunuda kasa userformundaki rapor tusuna bastıktan sonra sizin yapmıs olduğunuz ıkı tarih aralıgında yapmasını istiyorum. ama dediğim gibi bu aktarma olayını hareketler sheeti ile kasa_ekstrsi sheeti şekil olarak birbirinden farklı olduğu için çözümliyemedim.

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
aslında liste userforumda bu işlem için buton koymuştum (kodlarını yazmadım) listeledikten sonra bu butonla sayfaya atılabilir diye düşünmüştüm.

Excel Vers. ve Dili
excell2002(10.2701.2625)
Türkçe
.

Anladım ben o şekilde düşünmemiştim güzelde olur aslında kasa_ekstresindeki şekle oturabilecekse gğzel olur devirlide olabilecekmi bu şekilde

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
bunun için hareketler sayfasında bu devirli işlem olmalı çünkü;

diyelimki 23.9 30.9 arası süzdünüz 23 ünden önceki devreden bakiyeyi nerden hesaplayacak?

günlük giriş çıkış dünden devir bugünkü kasa tutarı tutulmalı diye düşünüyorum.

Excel Vers. ve Dili
excell2002(10.2701.2625)
Türkçe
.

Hareketler de tutar kısmını ikiye ayırdım ödem ve tahsilat diye para bırımı ne olursa olsun odemeyse odemeye tahsilat ıse tahsılat kısmına yazıyor tabı yanına para bırımınıde

ornek olarak 23/09 24/09 kasa hareketlerini kasa_ekstrsine yazdıralım. dünden devir için yanı 23/09 dan oncekı bakıyeyı bulmak ıcın 22/09 a kadar prb tl olan tahsil tutarlarını topla ödeme tutarlarından çıkar ve yine prb usd olan ve eur olan dıye... hesaplama yapıp devır bakıyesı olusturabılırmı. Yanı hareketler bolumu bı havuz olucak ben kasa_ekstesinde hareketler havuzundan bılgılerı alarak daha düzenli ve kasa foyu formatında görmiş olucam.

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Tabi tl olanlar ayrı toplanacak usd olanlar ayrı toplanacak tl cıkışlar tl girişlerden usd çıkışlar usd girişlerden çıkarılıp kasa bakiyesi bulunacak günde 10 adet tl girişi 10 adet çıkış 3 usd girişi 3 usd çıkışı oldugunu var sayarsak günlük 26 satır 3 sene kullanılırsa bu program epey zorlama olur diye düşünüyorum bunun yerine tl kasa usd kasa diye 2 sütun olmalı diye ısrar ediyorum 23.9 30.9 arası rapor alırken diyelimki 23.9 dan önce 2 yıllık kayıt var ve bunların tl girişleri ayrı çıkışları ayrı hesaplanacak aynı şekil usd ...... bence her satırda tl kasa usd kasa tutulmalı hatta kasa bilgilerine eldeki tl eldeki usd bir tuşla ulaşılmalı günlük kasa kontrolu yapılmalı.

Excel Vers. ve Dili
excell2002(10.2701.2625)
Türkçe
.

Demek ıstedıgınız Hareketler bolumu Cari_ekstredeki format gibi olmalı.
Bunu bu şekılde yapmamın sebebı lıstboxta goruntu kırlıgılı olmasın ozaman sogle bırsey yapma sansımız varmı
hareketler sheetını cari_ekstedeki format gıbı yapıyım
ama gırıs ekranındakı lıstboxta sadece dolu olan hucreletı gostersın.yanı goruntu seklı suankı gıbı olsun bu mumkunmu.

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Sadece iki sütun yeter alttaki resimdeki gibi,

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excell2002(10.2701.2625)
Türkçe
.

Yanlış anlamadıysam demek istediğiniz ekteki dosya gebi olucak bu şekilde olursa bütün formuller değişecek
peki kaydet butonunu nasıl yapıcam yani formda tahsil prb ödeme prb var prb ne gore hareketler dosyasına nasıl kaydettırıcem.

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Tabi o şekilde olabilir bir örnekte ben yaparım müsait olunca deneriz.

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Dosyayı inceleyin butona basınca kasaekstre sayfasına listboxtakini atıyor ayrıca yeni kayıttada devirli olarak kaydediyor.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
excell2002(10.2701.2625)
Türkçe
Sagol

Teşekkür ederim çok güzel olmuş yanlız değişir butonu nu kullanınca yanı tl ısledıgım bı evragı usd olarak degıstırdıgımde devırler de degısıklık olmuyor formulu cozemedıgımden karıstı degıstıre eklıyemedım.
Bıde kasa_ekstresi bolumunde altta

devır = rapor tarihinden oncekı bakiye
tahsıl = rapor tarih aralıgındaki tahsıl toplamı
odeme = rapor tarih aralıgındaki ödeme toplamı
bakıye =devir+tahsil-ödeme

sutunları varya onları nasıl doldurabılırız.Bı kac formul denedım ama para birimleri farklı oludugu ıcın tam sonuc alamadım.
Birde diyelim iki tarih arasında eur hareketi hıc yok ama ıkı tarıh oncesı bı bakıye var o burda gorunmuyor mesela onu nasıl yapabılırız.

Son düzenleme:

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Benim devirden kastım (sayfadaki) program kullanılmaya başladıgındaki kasa tutarı euro bakiye farazi bi rakam olarak girildi.değiştir butonunu yapmadım kaydet butonundaki mantıgın aynısını uygulayabilirsiniz.
farklı kasa mantıgı taşıyoruz anlaşılan işlerimizdeki farklılıktan olabilir devir benim için kasamda duran rakamdır para alırsam artar ödemede yada bankaya gönderirsem düşer. geçmiş dönem yaptıgım ödeme yada gelir toplamını devir oarak düşünmem bu söylediğim mantık size lazım olan degilse size lazım oldugu gibi yapalım konuyuda çok dağıttım galiba kusurabakmayın birde cevap vermem uzun sürüyor işlerim yogun biraz.

Excel Vers. ve Dili
excell2002(10.2701.2625)
Türkçe
teşekkürler

İlginiz alakanız için çok teşekkür ediyorum.geç olsun güç olsun sağlam olsun demiş atalarımız :))
Kasa devrinide biraz karışık anlatmışım.
Şöğle örnek vermek gerekirse.

Kasa_ekstresi sheetinin altında bu şekilde satırlar var,
TL USD EUR GBP
DündenDevir
Tahsil Toplamı
ÖdemeToplamı
Bakiye

Dığelım 08/10/2009-08/10/2009 arası hareketlerin listesini aldım 08/10/2009 tarihinde 2 hareket var
TL ve USD hareketleri EUR yok
Tl ve Usd hareketleri olduğu için (08/10) da dünden devir bakiyesini Kasa_ekstesinde yazıyor ama
Euro hareketi 08/10/2009 tarihinde olmadığı için dünden devir bakiyesi çıkmıyor halbuki benim kasamda reel olarak EUR a var o gün hareket olmasa dayi dünden devir kısmında çıkması lazım kasaları sayınca reel olarak eşleşmesi için.
İkinci husus ise Kasa_ekstresinin yukarda yazdığım satırları doldurmak istiyorum siz sağ tarafta devirli bakiye olarak yazmıssınız ama bunu yukardaki satırlarda tek bakiye olarak belirtmemiz mümkün olabilirmi. Sanırım bunu yapınca ilk söğlediğim euro devir bakiyesi çıkmıyor sorunuda hallolmuş olur.

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Cari Ekstre Kısmına el atmanız mümkünmü iki tarih arası ve Cari koda göre ekstre almak istyorum.
İki Tarih arasında devir rakamı unutmamak lazım.

Teşekkürler.