• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kasa-cari tablosu

Excel Vers. ve Dili
2003-türkçe
merhaba..ekte gonderdigim tabloda ilk sayfada bulunan verilere karsilik yan sayfalarda islem turune gore gruplandirmak istiyorum..ingilizce excell e gecmis olmamdan mi anlayamadim bi turlu dogru formulu yazamadim ...
islem turunde satis yaziyorsa yan tarafta satis sayfasina o islemin satirini tamamen atsin istiyorum,simdiden tesekkurler.

Ekli dosyalar

merhaba..ekte gonderdigim tabloda ilk sayfada bulunan verilere karsilik yan sayfalarda islem turune gore gruplandirmak istiyorum..ingilizce excell e gecmis olmamdan mi anlayamadim bi turlu dogru formulu yazamadim ...
islem turunde satis yaziyorsa yan tarafta satis sayfasina o islemin satirini tamamen atsin istiyorum,simdiden tesekkurler.

Selamlar,

Satıs sayfa sekmesine gelip g1 hücresine "Satıs" Yazın daha sonradan
h1 hücresine aşagıdaki formüllü yazın.

Türkçesi,

Kod:
=EĞERSAY(Sheet1!B:B;satis!G1)

İngilizce,

Kod:
=COUNTIF(Sheet1!B:B;satis!G1)

Daha sonra A2 hücresinden başlayıp F2 Kadar ve aşagıya doğru çekin vermiş oldugum formülü.Formül dizi formüldür.Ctrl+Shift+Enter İle Çalıştırın.

Türkçesi,

Kod:
=EĞER(SATIR(A1)>$H$1;"";İNDİS(Sheet1!$A$1:$F$3009;KÜÇÜK(EĞER(Sheet1!$B$1:$B$3009=$G$1;SATIR($A$1:$A$3009));SATIR(A1));SÜTUN(A1)))

İngilizce,

Kod:
=IF(ROW(A1)>$H$1;"";INDEX(Sheet1!$A$1:$F$3009;SMALL(IF(Sheet1!$B$1:$B$3009=$G$1;ROW($A$1:$A$3009));ROW(A1));COLUMN(A1)))

Umarım vermiş oldugum formüller işinize yarar.

Ekli dosyalar

Geri