• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Karşılatırma yanlış doğru

Excel Vers. ve Dili
7.0
Sevgili arkadaşlar

ekteki excel tablosunda stok kodu ürün adı fatura tarihi satış bedava bedava oranı sutünlarından oluşan bir excel tablosu var bu tablonun sag tarafında verileri girdigim bir alan var.

yapmak istedigim şu soldaki tablodaki stok kodunu alıp sağ tabloda aynı stok kodunu bulup sonra fatura tarihini alıp sağ tablodaki kendine en yakın fatura tarihini bulup sonra tablodaki bedava alanlarını karşılatırıp doğrumu yanlışmı olduğunu anlatan formülü nasıl yazarım :(

Ekli dosyalar

Merhaba,

Karşılaştırma tablosundaki tarihler neden aynı? Tablo eklerken biraz daha özen göstermenizi rica ederim.

düzelticektim hocam yanlış olmuş:( acil lazım diye :( hocam :( böle oldu :(

Düzelterek doğru şekilde eklermisiniz.

G4 hücresine yazarak alt satırlara kopyalayın.

Kod:
=EĞER(YADA(A4="";C4="");"";DÜŞEYARA(A4;K:IV;KAÇINCI(C4;$M$3:$IV$3)
 +MOD(KAÇINCI(C4;$M$3:$IV$3);2)+3;0))=F4
.

hocam formülü uyguladım ama olmadı neden? yok :(

Son düzenleme:
Çünkü eklediğiniz dosya ile bu dosya arasında farklar var.

Birinci fark: Sütun arası boşluklar farkı:

Yeni formül:

Kod:
=EĞER(YADA(A4="";H4="");"";DÜŞEYARA(A4;O:IV;KAÇINCI(H4;$O$3:$IV$3)
 -(MOD(KAÇINCI(H4;$O$3:$IV$3);3))+2;0)=L4)
İkinci fark:

H sütununa yazdığını hücrelerin başında fazladan bir boşluk karakter var bu yüzden veriler tarih gibi gözüksede tarih formatında değildir.

İzlenecek yol,

H sütununu fare ile seçin / ctrl h / aranan kısmına klavye space tuşu ile bir boşluk bırakıp tümünü değiştir butonu ile işlemi bitirin.

Çünkü eklediğiniz dosya ile bu dosya arasında farklar var.

Birinci fark: Sütun arası boşluklar farkı:

Yeni formül:

Kod:
=EĞER(YADA(A4="";H4="");"";DÜŞEYARA(A4;O:IV;KAÇINCI(H4;$O$3:$IV$3)
 -(MOD(KAÇINCI(H4;$O$3:$IV$3);3))+2;0)=L4)
İkinci fark:

H sütununa yazdığını hücrelerin başında fazladan bir boşluk karakter var bu yüzden veriler tarih gibi gözüksede tarih formatında değildir.

İzlenecek yol,

H sütununu fare ile seçin / ctrl h / aranan kısmına klavye space tuşu ile bir boşluk bırakıp tümünü değiştir butonu ile işlemi bitirin.

sayın ömer hocam birde işlemin açıklamasını yazarmısınız şu şunu yapıyor şuda şunu diye :( yaptığım işi öğrenmek istiyorum elinize kolunuza sağlık :(

benim size bir sorum daha olacak

yazdığınız kod çok işime yaradı fakat aynı üründen bir ay icerisinde 5 taneye 1 de vermiş 20taneye 15 bedavada verilmiş aynı stok kodu aynı ürün aynı tarih aralığı bunu nasıl yapa bilirim :(

Karşılaştırma alanında aynı tarih ve aynı kod altnda 2 farklı değer mi var demek istiyorsunuz.

Eğer 2 farklı değer varsa yapmak istediğinzi nedir?

ömer bey

yapmak istedigim şu örneğin firma 1 ay icinde aynı stok kodlu üründen 2 farklı kampanya yapmış buna göre 5 tane alana 1 tane aldığımızda 20 aldığımıza 15 adet bedava vermiş aynı üründen peki nasıl bir kontrol yaptırmalıyımki formül tutsun :(

ömer bey tabloyu yeniden ekledim bakabilirmisiniz?

Son düzenleme:
Formülü aşağıdakiyle değiştirin.

Kod:
=EĞER(YADA(A4="";H4="");"";TOPLA.ÇARPIM((KAYDIR($O$4;;KAÇINCI(H4;$O$3:$IV$3)
 -(MOD(KAÇINCI(H4;$O$3:$IV$3);3))+1;1000)=L4)+0)>0)
.

ömer bey formülün nerede ne yaptığını anlata bilirmisniz? :( afıınıza sığınıyorum :(

Tarihin hangi aralığa denk geldiğini bulup, ilgili sütun aralığına göre oran sayması yapıyor. Eğer aranan oran diğer bölümden 0 dan fazlaysa yani varsa doğru, 0 ise yani yoksa yanlış değer üretiyor.

Tarihin hangi aralığa denk geldiğini bulup, ilgili sütun aralığına göre oran sayması yapıyor. Eğer aranan oran diğer bölümden 0 dan fazlaysa yani varsa doğru, 0 ise yani yoksa yanlış değer üretiyor.
sayın ömer hocam bu seferde stok kodunu atlıyor stok kodunuda denetlemeli :(

Son eklediğiniz dosyayı silmişsiniz. Tekrar eklerseniz üzerinde deneyip formülü vereyim.

Geri