• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

karşılaştırma formülü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan irfanyus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 ingilizce
Merhaba,

Konuyla ilgili biraz araştırdım ama benim istediğime uygun bulamadım. Örnek dosyada 2 sayfa var. 1 sayfada gruplar ve bu gruplara bağlı sayılar var. 2 sayfaya da belirli sayıları kopyalayıp makro yu çalıştırdığımızda 1 sayfadaki sayı grıuplarındaki sayılarla karşılaştırıp hangi gruba dahil olduğunu bulsun istiyorum.

Teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba,

Konuyla ilgili biraz araştırdım ama benim istediğime uygun bulamadım. Örnek dosyada 2 sayfa var. 1 sayfada gruplar ve bu gruplara bağlı sayılar var. 2 sayfaya da belirli sayıları kopyalayıp makro yu çalıştırdığımızda 1 sayfadaki sayı grıuplarındaki sayılarla karşılaştırıp hangi gruba dahil olduğunu bulsun istiyorum.

Teşekkürler

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

Dosyanız ekte.

.

Çok teşekkür ederim. Yalnız excel hakkında pek bilgim olmadığından kendi sayı ve grupları ekledim ve diğer taraftan özet tabloya ekleyemedim. Formül alanına da sayıları kopyaladım ve formül çubuğunu sayıların olduğu hizaya kadar sürükledim ama eşleştirmedi. Bu durumda ne yapabilirim.

Teşekkürler

Çok teşekkür ederim. Yalnız excel hakkında pek bilgim olmadığından kendi sayı ve grupları ekledim ve diğer taraftan özet tabloya ekleyemedim. Formül alanına da sayıları kopyaladım ve formül çubuğunu sayıların olduğu hizaya kadar sürükledim ama eşleştirmedi. Bu durumda ne yapabilirim.

Teşekkürler

1. Özet Tablo - Pivot Table ve dinamik alan konuları için bu forumun Excel Dersanesine bakın.

2. =IF(J4="";"";INDEX(gruplar!$A$2:$B$22;MATCH(karşılaştırma!J4;gruplar!$B$2:$B$22;1);1))

formüldeki alanları kendi verileriniz kadar genişletmeniz gerekir.

.

1. Özet Tablo - Pivot Table ve dinamik alan konuları için bu forumun Excel Dersanesine bakın.

2. =IF(J4="";"";INDEX(gruplar!$A$2:$B$22;MATCH(karşılaştırma!J4;gruplar!$B$2:$B$22;1);1))

formüldeki alanları kendi verileriniz kadar genişletmeniz gerekir.

.

Çok teşekkür ederim. verdiğiniz şekilde yapınca oldu. :)

Merhaba yurttaş,

Formülün çalıştığını sanıyordum ama yanlış getiriyor. değerler çok fazla olduğu için daha yeni farkedebildik. örnek dosyayı daha açıklayıcı bir biçimde bir daha ekliyorum.

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
karşılaştırma ile ilgili forumu taradım ancak tam benim istediğime benzer bulamadım. daha doğrusu buldum ama dosya silinmiş çok eski bir tarihte bulunduğu için.

Üstadlardan yardımcı olabilecek birisi varsa çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.

Kolay gelsin

arkadaşlar merhaba yollamış oldgm excel tablosunda benm yapmak istedgm l , p , t sütunlarndaki değerlerden düşük olanları X sütununa otomatik atmasını istriyorm yani l p t sütunlarndaki degerleri karşılaştırarak X sütununa atmalı örnegn : l8 p8 t8 bunları kıyaslasın en düşğünü x8 e atsn.bu konuda bana yardımcı olp formulu bana geri dönebilrseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim..

Ekli dosyalar

arkadaşlar merhaba yollamış oldgm excel tablosunda benm yapmak istedgm l , p , t sütunlarndaki değerlerden düşük olanları X sütununa otomatik atmasını istriyorm yani l p t sütunlarndaki degerleri karşılaştırarak X sütununa atmalı örnegn : l8 p8 t8 bunları kıyaslasın en düşğünü x8 e atsn.bu konuda bana yardımcı olp formulu bana geri dönebilrseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim..

x6 hücresine
Kod:
=MİN(L6;P6;T6)
eki inceleyiniz

Ekli dosyalar

ihsan bey bi konuda daha başını ağrıtıcam ama.şimdi bu 3 yada 4 degerden en küçük olanını alıp istedgmz hücreye atıyo.peki en küçük olan değeri otomatik olarak içini dolgu yapsa hücre dolgusu yani desen şeklinde onun için formulde ne gibi bir ekleme yapmamız gerekiyor.. şimdiden teşekkür ederim.

ihsan bey çok teşekkür ederm yalnız bir konuda başınızı ağrıtıcam.şimdi bu karşılkaştırp aldıgı minimum değerin hücre deseni şeklinde bir desen vermek istiyorm.yani aldığı minimum değer dolgusu belli olsn bunun için formule ne gibi bir ek yapmam gerekiyor şimdiden teşekkür ediyorm..

ihsan bey bi konuda daha başını ağrıtıcam ama.şimdi bu 3 yada 4 degerden en küçük olanını alıp istedgmz hücreye atıyo.peki en küçük aldığı değeri bulunduğu sütunda otomatik olarak içini dolgu yapsa hücre dolgusu yani desen şeklinde onun için formulde ne gibi bir ekleme yapmamız gerekiyor.. şimdiden teşekkür ederim.

ihsan bey bi konuda daha başını ağrıtıcam ama.şimdi bu 3 yada 4 degerden en küçük olanını alıp istedgmz hücreye atıyo.peki en küçük aldığı değeri bulunduğu sütunda otomatik olarak içini dolgu yapsa hücre dolgusu yani desen şeklinde onun için formulde ne gibi bir ekleme yapmamız gerekiyor.. şimdiden teşekkür ederim.

eki inceleyin
koşullu biçimlendirme ile yapıldı

Ekli dosyalar

ihsan bey ço kteşekkür ederim benimde işime yaradıı:):)

Geri