• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Karşı Kodlu Muavin

randzafer

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2013 Türkçe
Merhaba arkadaşlar, üstadlar.
Biraz muhasebesel bir konu ama yine de genel olarak veri eşleştirmeyle alakalı, eklediğim dosyada örnek rapor sayfasında muavin hareketlerin yer aldığı bir rapor var burada borç-alacak ilişkisi var, fiş numaraları aynı olan (E sütunu) her satırın sağında borç alacak durumuna göre ilgili hesabın tutarına denk gelen karşı hesap kodu m VE n sütununa yazılmış. Örnek vermek gerekirse; E sütunundan "0102000" nolu fişi seçtiğimizde G sütunundaki 191 Kebir hesabı 90 TL + 770 Kebir hesabı 500 TL = 329 Kebir hesabı 590 TL dolayısıyla 191 ve 770 hesabın karşı bacakları 329 olurken, 329 hesabın karşı bacağı 770 olmuştur (bunun nedeni 770'in bir gider hesabı olması) bu raporun amacı şu; ben giderimi hangi Cari hesaplardan (329) yani tedarikçilerden yaptım ve kdv yi hangi Cari için ödedim. Bu şekilde "Veri" sayfasında fiş numarasına göre sıralanmış giderlerin Rapor sayfasına aynı şekilde karşı kodlarının gelmesini istiyorum, rapor sayfasına örnek 3 fişin karşı kodlarını yazdım. Yardımlarınızı rica ediyorum. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Konuyla ilgili yardım edebilecek arkadaş var mı...
Teşekkürler

Yardımlarınız konusunda desteklerinizi rica ediyorum.

Merhaba, konuyu anlatamadım mı acaba, yoksa olmayacak bir şey mi istedim?

Geri