• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Karıştırarak Sıralama

Excel Vers. ve Dili
2007
Arkadaşlar ekte bir liste gönderdim burdaki sıralamanın yanlarındaki bilgiler bozulmadan karıştırmak istiyorum bir modelleme işlemince veri olarak kullanılacak o yuzden excelde bunu yapma imkanımız var mı herhangı bı sıra önemli değil sıranın devam bozulmasında nasıl karışırsa karışsın

Ekli dosyalar

Arkadaşlar ekte bir liste gönderdim burdaki sıralamanın yanlarındaki bilgiler bozulmadan karıştırmak istiyorum bir modelleme işlemince veri olarak kullanılacak o yuzden excelde bunu yapma imkanımız var mı herhangı bı sıra önemli değil sıranın devam bozulmasında nasıl karışırsa karışsın

.

Bu şekilde mi?

.

Ekli dosyalar

Evet yurttas, ancak hangi formülü hangi satıra nasıl yapacagımı bilmiyorum çünkü excelden hiç anlamıyorum daha acıklayıcı olma sansınız var mı acaba

Evet yurttas, ancak hangi formülü hangi satıra nasıl yapacagımı bilmiyorum çünkü excelden hiç anlamıyorum daha acıklayıcı olma sansınız var mı acaba

.

Tümünü açıklamaya kalkışsam, oturup bu konuda sayfalar dolusu bir makale yazmam gerekecek. Buna da zamanım yok. Ancak izlediğim yol ve mantığı konusunda biraz fikir vereyim.

1. Önce 1 ve 8 arasında (sizin veriler 8 satırlık) tekrar etmeyecek bir random dizisi elde ettim. Bunun için: A2 hücresine aşağıdaki dizi formülünü girip, yeterince aşağıya doğru kopyaladım..

Kod:
 =LARGE((COUNTIF($A$1:A1;ROW($1:$8))=0)*ROW($1:$8);RANDBETWEEN(1;SUM(--(COUNTIF($A$1:A1;ROW($1:$8))=0))))

2. Tablomuza, tablo diye bir ad tanımladım.

3. Bu üretilen sayılara denk gelecek sütun verilerini de almak için;

Kod:
=VLOOKUP(ROW(A1);tablo;COLUMN(B1);0)

formülünü ilgili yere yazıp, sağa ve aşağıya, tablo boyutu kadar kopyaladım.

.

teşekkür ederim

Geri