• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

karışım hazırlama cetveli

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erix35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
office 007
arkadaşlar sorunum şu ki

2 yada daha fazla ürünüm var elim bunlarında belli 4 noktalarda belli değerleri var.

a ürünü 10,20,30,40
b ürünü 15,25,35,45
c ürünü 18,28,38,48 gibi

ben bu ürünleri belli yüzdelik oranlarda karıştırıyorum sonuc x ürünü
a ürününden %30+b ürününden %20+c ürününden %50=x ürünü gibi

bu karışımın yeni 4 noktalardakidaki değerlerini verebilcek bir formul arıyorum.

yardımlarınız için teşekkür ederim

yüzdelik oranlarda karıştırdığım birimler kg

fakat 4 noktadaki değerler birimsiz diyebilirim onu salt değer olarak alabilirsiniz

tam istediğim gibi
kitabın üzerinde bir şey sordum onada bakabilirmisiniz acaba?

son üründeki bir değeri değiştirmek için giran ürünlerde nasıl bir değişiklik yaparız

Ekli dosyalar

sorunumun devamında bana yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

arkadaşlar sorunum şu ki

2 yada daha fazla ürünüm var elim bunlarında belli 4 noktalarda belli değerleri var.

a ürünü 10,20,30,40
b ürünü 15,25,35,45
c ürünü 18,28,38,48 gibi

ben bu ürünleri belli yüzdelik oranlarda karıştırıyorum sonuc x ürünü
a ürününden %30+b ürününden %20+c ürününden %50=x ürünü gibi

bu karışımın yeni 4 noktalardakidaki değerlerini verebilcek bir formul arıyorum.

yardımlarınız için teşekkür ederim

.

Örnek dosya ekte.

Goalseek - Hedef Ara ve formül kullanılark iki yöntemle çözümler verilmiştir.

Ayrıca bu tür problemler için aşağıdaki linklerde yer alan konuları inceleyin:

Solver-addin-ÇÖzÜcÜ Eklentİsİ Uygulamalari

GOAL SEEK - HEDEF ARA - UYGULAMALARI

.

Ekli dosyalar

yaklaşıyoruz her denemede yeni birşey öğreniyorum
fakat sorunumu daha açık bir dille dile getirdim sanırım bu sefer kitapta değerlere yazdım ne demek istediğimi teşekkür ederim ilginiz için....

Ekli dosyalar

yaklaşıyoruz her denemede yeni birşey öğreniyorum
fakat sorunumu daha açık bir dille dile getirdim sanırım bu sefer kitapta değerlere yazdım ne demek istediğimi teşekkür ederim ilginiz için....

.

Başından beri ne istediğinizi yazsanız da bir anda yapsak. Daha önce verilen bir cevaptaki ortalamaları da doğru kabul ettiniz. Nasıl oluyor bu?

Buda gösteriyor ki; ne istediğinizi ya bilmiyorsunuz veya anlatamıyorsunuz.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

ben ne istediğimi çok açık yazıyorum da sadece siz anlamakta zorlanmışsızınz belli
gönüllülük esasında kişilere yardım ediyorken azarlayıcı tavır kullanmak hiç hoş değil
son verdiğiniz dosyadada anlattığımı anlamamış bambaşka şey yapmışsınız.
benim dört noktadaki değerim sabit kalacak diyorum ısrarla onları değiştiriyorsunuz
ortalama doğru fakat ben bunda bir noktayı değiştirdiğimde A,B ve C nin yüzdelerindeki değişimi hesaplatmak istiyorum.
ayrıca kimsede bana yardım etmek zorunda değil ne istediğimi çok iyi biliyorum fakat sadece size anlatamıyorum. istemiyorsanız yardım etmezsiniz bir işi çok iyi bilmeniz bu karşınızdakine hakaret etme hakkını vermez size.

.

Benim anlayışım biraz kıttır...

Çünkü ortalamayaı, sabiti, bir de son mesajınızda yüzdeyi ayıramıyorum. İlk mesajınızın neresinde ortalama ve yüzdeler değişecek geçiyor? Bir kez daha okuyun.

Kaldı ki, soruyu soran siz ve yardım isteyen sizsiniz. Sorunuzu çözmek isteyen ise anlayıncaya kadar sizden bilgi ve açıklama ister. Siz de bunu vermek zorundasınız. Sorunuzu çözmek isteyenin de sizin sorunuzu çözme zorunluluğu yok.

Benden bu kadar. Uğraşıyorsunuz, yol gösteriyorsunuz, ama yaranılmıyor. Emeğe bu kadar terbiyesizlik edildiğini de hiç görmedim.

Ayrıca ben kimseye hakaret etmiyorum, azarlamıyorum. Yazdıklarımı bir daha okuyun. Yardım etmeye çalışıyorum. Ama hakaret veya azar olarak algılyorsanız, o size kalmış bir şey. Bu da anlatımıniz gibi algınızın da pek düzgün olmadığı görülür.

.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri