• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kar Zarar Tablosu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan onair69
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
openoffice 4,0,1
Merhaba, forumda aradım ama bulamadım, formüller çok karışık geliyor bir türlü çözemedim. Aşağıdaki örneğin formülü konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

Örnek olarak;

A B C D E F G
2 3 6 2 4 8 2
1 3 3 1 4 4 1
- - - - - - - - -
- - - - - - - - -
Her sütunda 2 çarpma ve bir çıkarma işlemi var, fakat bu işlemler atıyorum sonsuz satırda yapmak gerekiyor. aşağıdaki gibi formül, bunu tek satıra yazamadım :)

A1*B1=C1
D1*E1=F1
F1-C1=G1

A2*B2=C2
D2*E2=F2
F2-C2=G2

AX*BX=CX
DX*EX=FX
FX-CX=GX

Umarım karışık olmamıştır, şimdiden yardımcı olanlara teşekkürler.

C1 Hücresine =a1*b1
F1 Hücresine =d1*e1
G1 Hücresine =f1-c1

yaz sonra C1 hücresi seçiliyken hücrenin sağ alt köşesindeki küçük kare şeklindeki kutucuğu mausun sol tuşuyla basılı tutarak istediğin kadar aşağı çek. çektiğin yere kadar formül otomatik çoğaltılmış olacak. aynı işlemi F1 ve G1 hücrelerine de yap.

C1 Hücresine =a1*b1
F1 Hücresine =d1*e1
G1 Hücresine =f1-c1

yaz sonra C1 hücresi seçiliyken hücrenin sağ alt köşesindeki küçük kare şeklindeki kutucuğu mausun sol tuşuyla basılı tutarak istediğin kadar aşağı çek. çektiğin yere kadar formül otomatik çoğaltılmış olacak. aynı işlemi F1 ve G1 hücrelerine de yap.

Dostum çok teşekkürler, herşey öğrendikten sonra kolaymış :)

C1 Hücresine =a1*b1
F1 Hücresine =d1*e1
G1 Hücresine =f1-c1

Bir sorun daha var :)

Farzedelim d1*e1 hücrelerine herhangi bir giriş yok. haliyle g1 hücresinde a1*b1 sonucunu eksi olarak gösteriyor. Yani d1 ve e1 herhangi bir giriş yapmadığımızda g1 de sonuç gösterilmesin veya 0 gösterilsin. Bu şartı nasıl sağlarız acaba?

Teşekkürler

Geri