• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kaptan order sıralamak

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Arkadaşlar sayfa1 e girdiğim veriyi sayfa 2 de otomatik atıp sıralayacak formül gerkiyor. Dosyayı ekte attım teşekkürler

Ekli dosyalar

Neye göre atıp sıralaması gerekiyor ? İşlevi biraz açıklar mısınız? Dosyada net anlaşılmıyor.

Ayrıca dosyada Sayfa2 yok.

ewt sayfa 1 den sayfa 3e atacak. a sutunundaki numaraları sayfa 3 te sıralayarak b sutunundaki değerler değişmeyecek...

a sutununda order numaraları b sutunda ise her ordera bağlı adisyon no su var. olay da şu kullanılan orderları sayfa 3 te sıralamak ve b sutunundaki adisyonları yanına atmak. böylelikle buşta kalan orderlar çıkacak

Soruyu sizin anlayacağınız gibi değil de bizim (olayla ilgili hiçbir bilgisi olmayanların yani) anlayacağımız şekilde anlatırsanız daha kolay sonuca ulaşırsınız.

Sayfa1'in A sütununda 7700'den başlayarak, 9550'ye kadar numaralar var. Arada boş satırlar da mevcut.

B sütununda ise belirli bir düzen yok, kimi tarih şeklinde (Aralık 11, ŞUBAT vs), kimi sayılar şeklinde.

Sayfa3'te ise zaten bir formül uygulamış ve bir sürü veri oluşturmuşsunuz.

Öncelikle ne istediğinizi tam olarak anlatmalısınız. eğer sayfa3 tamamen sayfa1'e bağlı olarak oluşturulacaksa, içini boşaltalım, yeni oluşturmaya çalışalım. Ama bunu yapabilmemiz için ne istediğinizi daha ayrıntılı anlatmalısınız.

örnek dosyada açıklama yaptım YARDIM LTFNN

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Şöyle bir şey mi aradığınız, İnşallah doğru anlamışımdır.

Bunu makro kaydet yoluyla hazırladım. Makro yazmayı bilmiyorum. Sadece makro kaydet dedim ve sayfa1'in A ve B sütunlarını kopyaladım, SAyfa3'e yapıştırdım, Syfa3'teki sütunları küçükten büyüğe sıraladım ve makro kaydetmeyi durdurdum. Sonra sayfaya bir düğme ekleyerek, bu düğmenin o makroyu çalıştırmasını sağladım. Siz de basitçe yapabilirsiniz.

Düzgün çalışabilmesi için sayfa1'de veriler arasında boşluk olmamalıdır. Biraz araştırarak boş satırları silen makro kodlarını bulabilirsiniz. Biraz daha gayret göstererek istediğiniz her işlemi excelde yapabilirsiniz.

(Not: Siz sayfa 2 demişsiniz, ama örnek dosyada o sayfada veriler olduğu için ben sayfa3'e kopyaladım)

Ekli dosyalar

Şöyle bir şey mi aradığınız, İnşallah doğru anlamışımdır.

Bunu makro kaydet yoluyla hazırladım. Makro yazmayı bilmiyorum. Sadece makro kaydet dedim ve sayfa1'in A ve B sütunlarını kopyaladım, SAyfa3'e yapıştırdım, Syfa3'teki sütunları küçükten büyüğe sıraladım ve makro kaydetmeyi durdurdum. Sonra sayfaya bir düğme ekleyerek, bu düğmenin o makroyu çalıştırmasını sağladım. Siz de basitçe yapabilirsiniz.

Düzgün çalışabilmesi için sayfa1'de veriler arasında boşluk olmamalıdır. Biraz araştırarak boş satırları silen makro kodlarını bulabilirsiniz. Biraz daha gayret göstererek istediğiniz her işlemi excelde yapabilirsiniz.

(Not: Siz sayfa 2 demişsiniz, ama örnek dosyada o sayfada veriler olduğu için ben sayfa3'e kopyaladım)

yusuf arkadaşım uğraşmışsın sağol ama olmadı sanırım. yeni bir örnek ekledim eke . bu daha açık olarak anlamanı sağlar..

Ekli dosyalar

Şİmdiye kadar istediklerinizden tamamen farklı bir şey istediğinizin farkındasınız değil mi? En başta böyle sorsaydınız sonuca daha çabuk ulaşırdınız.

muhtemelen ben çözüm bulamam ancak sonuca ulaşabilmek için şu bilginin de bilinmesi gerekiyor:

Veri sayfasındaki veriler benzersiz midir? YAni Her sayı 1 kere mi girilmiştir, birden fazla girilmiş olabilir mi?

Eğer verileriniz benzersizse ekteki örneği inceleyiniz. Bu örnekte önemli olan 01-50 için kullanılan formülle 51-00 arası için kullanılan formülün birbirinden farklı olduğudur. Kopyalamada buna dikkat ediniz:

Ekli dosyalar

eğer verileriniz benzersizse ekteki örneği inceleyiniz. Bu örnekte önemli olan 01-50 için kullanılan formülle 51-00 arası için kullanılan formülün birbirinden farklı olduğudur. Kopyalamada buna dikkat ediniz:

arkadaşım eline sağlık süper olmuş ama dediğin gi 51-00 arasındaki formülü yapamadım bakarsan sevinirim. Birde yeni bi ricam oldu senden bakarsan sewinirim.

Ekli dosyalar

Benim dosyamda iki formül de vardı zaten. kopyalamak istediğinizde iki sütunu birden kopyalamanız gerekiyor.

Diğer istediğinizi ise benim bilgimle yapamam, makro ile olması gerekir. Kodlama bilen bir arkadaşımız girilen verileri 50'şerli gruplar halinde aktarma kodunu oluşturabilirse işiniz görülür.

koçan numaralarını o şekilde girmek zor geliyorsa basitçe şöyle girebilirsiniz:

B1'e 1001, B2'ye 1051 yazın ve ikisini birden seçip sağ alt kenarındaki noktadan tutarak sağa doğru çoğaltın . Böylece diğer hücreler 1101, 1151 şeklinde devam edecektir. Zaten formüller sadece hücredeki ilk 2 rakamla ilgileniyor.

http://office.microsoft.com/tr-tr/excel-help/HP001216366.aspx

Geri