• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kapalı xlsm uzantılı dosyadan kısmi veri alma

Excel Vers. ve Dili
Excel365 İngilizce
Merhaba,
Kapalı dosyadan veri alma ile ilgili bu sitedeki neredeyse tüm mesajları okudum, ancak henüz çözüm bulamadım. Sorunum şudur:
- Kapalı olan "D:\Source.xlsm" dosyasının "staff" sayfasında "B3:K602" aralığındaki veriyi, açık olan "C:\Users\Orhan\Desktop\Target.xlsm" dosyasının "personel" sayfasında "B3:K602" aralığına kopyalamak istiyorum.
- ".xls" veya ".xlsx" uzantılı kapalı dosyalardan "B3:K602" şeklinde aralık vererek data alabiliyorum, ancak bu kodlar ".xlsm" uzantılı dosyalarda çalışmıyor.
- ".xlsm" uzantılı dosyalardan sadece belirtilen tek bir hücreyi kopyalayabiliyorum, ancak bu kodlar "B3:K602" şeklinde aralık verildiğinde çalışmıyor.
- Son olarak, kaynak dosya şifreli olduğu için, kodlar içerisine "password" yazılması mümkün müdür? Umuyorum ki bu şekilde dosyadan veri çekme esnasında açılır pencerelere şifre yazmaya gerek kalmadan data alabilirim.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar,
Yukarıdaki sorunumu hala çözemedim. Yardımcı olan biri çıkabilirse çok sevinirim.
Teşekkürler

Örnek dosyanızı ve şifresini eklerseniz bakalım.

Merhaba askm,
Ekte "DATA" klasörü içinde "Target.xlsm", "Source.xlsm" adıyla iki adet dosya kaydettim.
Kapalı olan "Source.xlsm" dosyasının "STAFF" sayfasında "B3:G10" aralığındaki veriyi, açık olan "Target.xlsm" dosyasının "personel" sayfasında "B3:G10" aralığına kopyalamak istiyorum. "Source.xlsm" için şifre "1234"
Ben datayı şifreli dosyadan hiç dosyayı açıp kapatmadan almalıyım. Eğer kodlar içerisinde şifre girişi mümkün olursa büyük bir sıkıntıdan kurtulurum.
Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Merhaba,
Verdiğiniz linki daha önce de incelemiştim. Burada dosyayı açtırıyor. Ancak benim dosyayı aç/kapa yapmadan datayı almam gerekiyor. Dosyayı açmadan data alabildiğim diğer örnekler ise .xlsm uzantılı dosyalar için çalışmıyor. Veya, sadece tek hücre kopyalayabiliyor, range alamıyor.

Bildiğim kadarıyla şifreli dosyalarda dosyayı açmadan işlem yapılamıyor.

Merhaba, konu hakkında yardımcı olabilecek var mıdır?

Geri