Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Halit bey, dünkü Kapalı Excelden combolara veri alma konusunu formda bulamıyorum, acaba silinmişmi. Verdiyiniz kodları kendime uyguladım başarılı bir şekilde çalışıyor ama bunu ağdan çalıştırdığım zaman çok uzun bir süre bekliyorum ve netice bir sonuç alamıyorum. Lütfen yardımıcı olurmusun?
sayın cospi 2 günlük veriler silindi ağda birizcık işlemler ağır yürür bu bilgisayarınızın donanımıyla ilgili olabilir çünkü veriyi başka bilgisayardan alacak ama bu işlemi yapmadan önce ağ penceresini açıp yaparsanız sanırım birazcık daha hızlı olur
Dosyalar = "Adres.xls"
If Len(ThisWorkbook.Path) = 3 Then
koy = ThisWorkbook.Path & Dosyalar
Else
koy = ThisWorkbook.Path & "\" & Dosyalar
End If
On Error GoTo 10
Windows(Dosyalar).Activate
MsgBox ("Address Book Still Open")
ActiveWorkbook.Close False
'Exit Sub
10
Range("A1:aj250").ClearContents
koy = ThisWorkbook.Path & "\"
Kaynak = ThisWorkbook.Path & "\"
sayfaadý = Adres
say = Len(koy)
koy = Mid(koy, 1, say - 1)
tmp = Dir(Kaynak & Dosyalar)
deg = "'" & koy & "\" & "[" & tmp & "]" & sayfaadý & "'!R"
'On Error Resume Next
For i = 1 To 36 'satýr sayýsý
For j = 1 To 250 'sutun sayýsý
Cells(i, j) = "=" & deg & i & "C" & j
Cells(i, j) = Cells(i, j)
Next j
Next i
End Sub
Sayın Halit bey, bu kodlar benim PC de 20 saniyede veriyi çekiyor ama ağda ise 20 dk bekliyorum yine bir sonuç yok. Bunun hızlandırmanın bir yolu olabilirmi. Dediyiniz gibi ağı açarak denedim yine olmadı. Form ağda "\\Server\data\Filserver\PUBLIC\Quote\" üzerinenden çalışıyor Adres de aynen burada.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.