• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kapalı excel dosyasından belirtilen veriyi çekme

dgdizayn

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
OFFİCE 2019 EN
Merhabalar,
Bir sistem yapmaya çalışıyorum, umarım yapabilirim.
Bir excel dosyası hazırladım. Bu excel dosyasınıda ara ara web sayfası olarak kaydediyorum. İçerisinde linklerle oluşan web sayfası gibi bir link sayfası. Bu web sayfasında da bazı arkadaşlarım link olarak görüyorlar.
Sorum şu şekilde:
1- Bu excel dosyası belirli aralıklarla web sayfası olarak kaydedebilir mi.
2- Excel sayfasına, kapalı bir excel sayfasından sadece "bekliyor" kelimesi olan satırları taşıyabilir miyim. Bunuda belirli aralıklarla yapmak istiyorum.

Umarım anlatabilmişimdir. Teşekkürler şimdiden

istediğiniz işlemlerle alakalı örnek dosyalarınızı verileri ile birlikte yükleyiniz. anlaşılır olması ve tekrar tekrar kodların değiştirlmemesi için.

Hocam iki dosyayı da ekledim.
Denetim.xlsx kapalı olsada buradaki tablodan veri alacak. Bu tablonun içerisinden bekliyor olan satırları Web.xlsx dosyasına aktaracak.
Daha sonrasında bu web.xlsx dosyasıda örn. 1 saatte bir farklı kaydet olarak .htm formatında istediğim yere kaydedecek. Bunu makro ile yaptım fakat ben bilgisayar başında olmadan belirli süre ile yapsın istiyorum. Eğer istediğim yere kaydetmek zor olacak ise, web.xlsx olan klasöre de kaydedebilirim.

Ekli dosyalar

örnek dosyaları inceleyiniz.
C:\TEST\ klasörü altına kopyalayınız.
Dikkat etmeniz gereken nokta Denetim dosyasının XFD1 hücresinde formül var kendi Denetim dosyanıza bu formülü kopyalamayı unutmayız.
Bir diğer husus otomatik çalışma sıklığı 1 dk olarak ayarlıdır bunu kodlardan değiştirmeyi unutmayınız.

Ekli dosyalar

Sayın Systran,
Emeğinize sağlık, yarın sabah ilk izlenimi paylaşacağım. Teşekkürler

Geri