• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kapalı dosya'ya kayıt yaptığım userform başka pc'de hata veriyor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan İhsan Tank
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İ

İhsan Tank

Misafir
selam arkadşalar
benim bir sorunum var ben evren gizlen uzman'ın yardımı ile yaptığım kapalı dosyaya veri aktarma programını başka pc'de kullanırken hata alıyorum bunun adresini nasıl sabitlerim
not : flash bellek'te bu program
örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
selam arkadşalar
benim bir sorunum var ben evren gizlen uzman'ın yardımı ile yaptığım kapalı dosyaya veri aktarma programını başka pc'de kullanırken hata alıyorum bunun adresini nasıl sabitlerim
not : flash bellek'te bu program
örnek dosya ektedir.
Ben örnek dosyada herhangi bir kapalı dosyadan veri alma kodu göremedim.:cool:
Yoksa Kodları transparanmı yaptınız! :D

Hata veren satırı yazarmısınız.
Birde çalıştırdığınız pc de K:\xxx\TEZGAHLAR isminde bir Kök dizini ve klasör varmı acaba?

Hata veren satırı yazarmısınız.
Birde çalıştırdığınız pc de K:\xxx\TEZGAHLAR isminde bir Kök dizini ve klasör varmı acaba?

hocam ilk açılışta
userform1.show yazan satırı boyuyor hata verdiği zaman
evet hocam normalde böyle bir dosyam var ama bu pc bozulduğu için yani hocam şu an böyle bir sürücü yok bilgisayarımda ben her seferinde makroda böyle bir değişiklik yapmamak için sordum. her seferinde bu yolu değiştirip başka yol kayıt etmemek için
dilerseniz o dosyayıda gönderebilirim

o zaman sabit bir yol değilde
bana yoladğınız dosyayı diğer dosyanın yanına koyun
ayni klasörden çalıştırsın.
zaten ben öyle yazdğığmı hatırlıyorum
değiştirmişsiniz
eğer öyle isterseniz kodları o şekilde yazayım.

o zaman sabit bir yol değilde
bana yoladğınız dosyayı diğer dosyanın yanına koyun
ayni klasörden çalıştırsın.
zaten ben öyle yazdğığmı hatırlıyorum
değiştirmişsiniz
eğer öyle isterseniz kodları o şekilde yazayım.

hocam eğer ki bunu başka yerden kullanarak yapamıyorsak en mantıklı çözüm bu olur. tabi yani aynı dosyanın içinde kullanmak yanılıyor muyum.
öyle ise lütfen siz kodları ona göre düzenleyip gönderirseniz sevinirim.
teşekkür ederim.

hocam eğer ki bunu başka yerden kullanarak yapamıyorsak en mantıklı çözüm bu olur. tabi yani aynı dosyanın içinde kullanmak yanılıyor muyum.
öyle ise lütfen siz kodları ona göre düzenleyip gönderirseniz sevinirim.
teşekkür ederim.
Başka yerden kullanrak yaparsın.Ama o yolu yazman lazım koda.Kod yola bakıyor onu orada arıyor.Yani hedef dosyayı orada arıyor.Eğer orada yoksa hata veriyor.
Şimdi size evren gizlen Edirnede deseler .Git onu orada ara bulDeseler.
Oysa ben tekirdağdayım.Siz beni Edirnede bulabilirmiydiniz.En sonunda sigaortalar atar yavv bulamadım derdiniz.İşte kodlarda verdiğniz yola bakıyor.Bulamayınca sigortaları atıyor ve hata veriyor.Hedef dosyayı hep ayni klasöre koyarsanız kodları ona göre yapayım.İstemem 2 dosyada ayni klasörde olsun derseniz ona göre yapayım.:cool:
İsterseniz belgelerim klasörüne yol yapayım.
Hangi bilgisyarda olursa olsun belgelerim klasörünü bulup çalıştıracaktır.Tabii hedef dosyayı belgelerim klasörüne atmanız lazım.

Başka yerden kullanrak yaparsın.Ama o yolu yazman lazım koda.Kod yola bakıyor onu orada arıyor.Yani hedef dosyayı orada arıyor.Eğer orada yoksa hata veriyor.
Şimdi size evren gizlen Edirnede deseler .Git onu orada ara bulDeseler.
Oysa ben tekirdağdayım.Siz beni Edirnede bulabilirmiydiniz.En sonunda sigaortalar atar yavv bulamadım derdiniz.İşte kodlarda verdiğniz yola bakıyor.Bulamayınca sigortaları atıyor ve hata veriyor.Hedef dosyayı hep ayni klasöre koyarsanız kodları ona göre yapayım.İstemem 2 dosyada ayni klasörde olsun derseniz ona göre yapayım.:cool:
İsterseniz belgelerim klasörüne yol yapayım.
Hangi bilgisyarda olursa olsun belgelerim klasörünü bulup çalıştıracaktır.Tabii hedef dosyayı belgelerim klasörüne atmanız lazım.

hocam konu uzuyor ama
dediğim gibi bunu ben flash bellekte kullanıyorum. sizce buna en uygun olanı hangisi eğerki en uygun iki çözümü var ise size kalmış veya ikisinide isterim. benim istediğim flash belleği başka pc'ye taktığımda hata vermesin. normal sanki o pc'deymiş gibi çalışsın.
bir de hocam ben sizi Edirne'de aramam direk Çorluya gelirim :D
ilgi ve bilgilendirme için teşekkür ederim. umarım açıklayıcı olmuştur

hocam aklıma başka bir çözüm yolu geldi ama bilmiyorum yapılabilir mi_?
bir textbox veya combobox oluşturup içine gireceğimiz sürücü adı ile sorun çözülebilir mi_?

Dosyanız ektedir.
Veri gireceğiniz dosya ile ayni klasöre koyunuz.
İsterseniz oradanda istediğiniz yere kısayol oalarak alabilirsiniz.

Ekli dosyalar

hocam özür diliyorum ama şöyle bir sorun var
kayıt kaparken
If Workbooks.Open("K:\xxx\TEZGAHLAR" & "\" & ComboBox1.Value).ReadOnly = True _
Then
bu satırda hata veriyor

hocam özür diliyorum ama şöyle bir sorun var
kayıt kaparken
If Workbooks.Open("K:\xxx\TEZGAHLAR" & "\" & ComboBox1.Value).ReadOnly = True _
Then
bu satırda hata veriyor
O satırı aşağıdaki ile değiştirin.:cool:
Kod:
If Workbooks.Open(thisworkbook.path & "\" & ComboBox1.Value).ReadOnly = True _
Then

[QUOTE = Evren Gizlen; 467.143] O satırı aşağıdaki ile değiştirin.: Cool:
[] KODU Eğer Workbooks.Open (thisworkbook.path & "\" & ComboBox1.Value). ReadOnly = True _
O zaman
[/ CODE] [/ QUOTE]

ben bunu yapmaya çalıştım ama tırnakların arasına yapıştırmıştım. o yüzden hata aldım ve soru sordum.
hocam tekrardan teşekkür ederim.

[QUOTE = Evren Gizlen; 467.143] O satırı aşağıdaki ile değiştirin.: Cool:
[] KODU Eğer Workbooks.Open (thisworkbook.path & "\" & ComboBox1.Value). ReadOnly = True _
O zaman
[/ CODE] [/ QUOTE]

ben bunu yapmaya çalıştım ama tırnakların arasına yapıştırmıştım. o yüzden hata aldım ve soru sordum.
hocam tekrardan teşekkür ederim.
Rica ederim.:cool:

Geri