• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kapali dosyalardan"sumif" ile veri almak

Excel Vers. ve Dili
Ms Office 2007

İngilizce
Arkadaslar Merhaba,

Elimde yuzlerce kitap "book" ve her bir kitabin icinde en azindan uc-bes tane sayfa "sheet" var. Kitap ve sayfalar isim yonunde paralellik gosteriyor. Bu kitaplardaki verileri, tek bir kitapta "sumif" veya "sumifs" kullanarak, dosyalari acma ihtiyaci duymadan toplamak istiyorum.

1- Bu islemi makrosuz, formullerle yapma imkanim var mi? (Eger varsa benim icin cok iyi olur, -Makro konusunda beginner seviyesinde oldugum dikkate alinirsa- :))

2- Eger sadece markro ile yapabiliyorsam, uygulayabilecegim sekilde acikca anlatabilir misiniz..

* Kaynak olarak kullanacagim kitaplar "books" ile, hepsini toplayacagim kitap "book" farkli dosyalar icerisinde.

(Ekledigim dosyalar ornektir)

Ekli dosyalar

Ekteki formülu denermisiniz.

Klasörün yerici C: altında Soru klasörü olarak tanımlı

=TOPLA.ÇARPIM(('C:\soru\[080110Hesap.xlsx]080110Hesap'!$A:$A=A2)*('C:\soru\[080110Hesap.xlsx]080110Hesap'!$B:$B))

Oncelikle ilginiz icin tesekkur ederim, ama "SUMIF" , ETOPLA formulu dosya acik olmak kosulu ile benim zaten isimi goruyor. Ancak dosyayi kapattigimda #REF veriyor. Benim veri almak istedigim 300 kadar kitap ve her birinde yaklasik 5 tane sayfa var. Bu dosyalari acmadan icindeki verileri almanin bir yolu var mi?

(Dosya acik olmak kosulu ile SUMIF(INDIRECT(...)) kullanarak isimi gorebiliyorum, ama butun kitaplari ve sayfalari tek tek acmak cok ciddi zaman kaybina neden oluyor)

Huseyin Bey,

İlk Cevabimi dikkate almayin. Sorunum tavsiye ettiginiz sekilde halloldu. Cok tesekkur ediyorum.

İyi günler..

Verdiginiz formul ornek dosya uzerinde cok guzel calisiyor, ancak benim kendi asil dosyamda surekli #VALUE veriyor. SUMPRODUCT formulunde nerde hata yapiyor olabilirim acaba?

sanirim neden #VALUE verdigini buldum. calisma kitaplarimin ilk satirlarinda baslik var. Dolayisiyla SUMPRODUCT #VALUE veriyor. Bu da yine isime yaramiyor.

Baska cozum oneriniz var mi?

Başlıkların olması Value hatasına yol açmaz. Orijinal dosyanın örneğini yüklerseniz yardımcı olmaya çalışırım.

İlginiz için teşekkür ediyorum. Dosyayı güncelleyip tekrar yükledim. SUMPRODUCT formülünde #VALUE sorununu hallettim.

Ancak SUMPRODUCT formülünü diğer kitaplara uygulamak için diğer sütunlara doğru sürüklemek istiyorum. Açık dosyalarda işe yarayan INDIRECT formülü, kapalı dosyalarda işe yaramıyor veya kullanmasını beceremedim. :???:

(toplu isimli kitapta istegimi anlatmaya calistim)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Huseyin Bey,

Sorunum hallodu. İlginiz için çok teşekkür ederim.

İyi günler.

Son düzenleme:
Geri