• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kapalı Dosyadan Veri Alma Ve Veri Gönderme

Excel Vers. ve Dili
2003
Kapalı dosyadan veri alma ve veri gönderme konusunda forumda ki tüm örnekleri inceledim ama bu konudaki bilgisizliğimden dolayı kendi dosyama uyarlayamadım. Siz üstadlardan ekte gönderdiğim dosyalar için yardım istiyorum. Kısaca isteğimi anlatacak olursam "C:\Rezervasyon.xls" dosyasına girilen bilgileri "D:\Rezervasyon_Veritabanı.xls", dosyasına dosyayı açmadan aktarmak. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

İnceleyiniz.....

Sub kapalıverial()
a = MsgBox("DOSYALARINDAN VERİ ALMAK İSTİYORMUSUNUZ.?", vbYesNo)
If a = vbNo Then
Exit Sub
End If
Kalasor = ThisWorkbook.Path
dosya = "Sayfa1.xls"
SayfaAdi = "Sayfa1)"
deg = "'" & Kalasor & "\" & "[" & dosya & "]" & SayfaAdi & "'!R"
sat = Application.ExecuteExcel4Macro("COUNTA('" & Kalasor & "\" & "[" & dosya & "]" & SayfaAdi & "'!c4)")
say = 11 'HEDEF DOSYAYA 11.SATIRINDAN İTİBAREN YAZAR
For r = 4 To sat + 2
aranan = ExecuteExcel4Macro(deg & r & "c4") 'KAYNAK DOSYANIN 4. SATIRINDAN İTİBAREN ARAR
If aranan >= 0 Then
' A,B,C,D,E,F SÜTUNLARINI KOPYALAR SÜTUN SATIR
Cells(say, "a").Value = ExecuteExcel4Macro(deg & r & "c1") 'Kitap1'e Kopyalanacak Sütun "A", "A5"
Cells(say, "b").Value = ExecuteExcel4Macro(deg & r & "c2") 'Kitap1'e Kopyalanacak Sütun "B", "B5"
Cells(say, "c").Value = ExecuteExcel4Macro(deg & r & "c3") 'Kitap1'e Kopyalanacak Sütun "C", "C5"
Cells(say, "d").Value = ExecuteExcel4Macro(deg & r & "c4") 'Kitap1'e Kopyalanacak Sütun "D", "D5"
Cells(say, "e").Value = ExecuteExcel4Macro(deg & r & "c5") 'Kitap1'e Kopyalanacak Sütun "E", "E5"
Cells(say, "f").Value = ExecuteExcel4Macro(deg & r & "c6") 'Kitap1'e Kopyalanacak Sütun "F", "F5"

say = say + 1
End If
Next r
MsgBox "işlem tamam"
End Sub

ilginiz ve emeğiniz için teşekkür ederim. ancak kodları butona atadığımda "güncelleştirilecek değerler" dialog kutusu açılıyor. ben mi bi yerde hata yapıyorum acaba..

Kapalı dosyadan veri alma ve veri gönderme konusunda forumda ki tüm örnekleri inceledim ama bu konudaki bilgisizliğimden dolayı kendi dosyama uyarlayamadım. Siz üstadlardan ekte gönderdiğim dosyalar için yardım istiyorum. Kısaca isteğimi anlatacak olursam "C:\Rezervasyon.xls" dosyasına girilen bilgileri "D:\Rezervasyon_Veritabanı.xls", dosyasına dosyayı açmadan aktarmak. Yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

Merhaba
Konuyu makrolar bölümüne açmanız gerekirdi.

Excele yeni başlayanlar bölümüne açtığınız bu konu exceli yeni yeni öğrenenler için baya zor bir durum.Bu konu için yazılan kodları anlayamayacağı için ben genelde bu bölümde makrolu çözümler üretmiyorum.

Kapalı dosyalara kayıt yapma ve veri alma oldukça zahmetli ve baya zaman alacak bir durum.

Siz sadece kayıt yapsın ve kayıtı getirsin diye soru sormuşsunuz.
Sorunuza cevap verildiği an bunu nasıl değiştirir veya nasıl silerim veya başka bir şey nasıl yapılır diye bir çok sorunuzla karşı karşıya kalmamak için

Ben bu konuda cevap yazmaktan kaçındım.

Örnek olması amacı ile aşağıdaki linkdeki rezervasyon dosyasını inceleyin

http://www.excel.web.tr/f117/listview-ado-caly-masy-t74358.html#post405058

bu mesaj fazla olduğu için içeriği tarafımca silindi

açıklama ve uyarınız için teşekkürler. yanlış başlığa konu açtığım için özür dilerim. konu açarken daha dikkatli davranırım.

Geri