• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kapalı bir excel dosyasından link alma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan stelci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 English
Merhaba,

Şöyle bir durumla karşı karşıyayım, yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim;

Elimde A ve B olmak üzere iki dosya var. A dosyasının içindeki bir hücreye B dosyasından link veriyorum. Ancak A dosyasını her açtığımda doğal olarak linki B dosyasından update etmek için B dosyasını da açmak gerekiyor. B dosyasını açmadan linki update etmenin bir yolu var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.

Merhaba,

Şöyle bir durumla karşı karşıyayım, yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim;

Elimde A ve B olmak üzere iki dosya var. A dosyasının içindeki bir hücreye B dosyasından link veriyorum. Ancak A dosyasını her açtığımda doğal olarak linki B dosyasından update etmek için B dosyasını da açmak gerekiyor. B dosyasını açmadan linki update etmenin bir yolu var mıdır?

Şimdiden teşekkürler.
Excel4 makrosu ile workbookopen prosedürene kod yzarak bu veri istenilen hücreye otomatik yazdıralabilir.:cool:

Ana dosyaya kaynak dosyadan veri alıyor A1 hücresinden.:cool:
dosya ektedir.:cool:
Kod:
Private Sub Workbook_Activate()
Sheets("Sayfa1").Range("D4").Value = Application.ExecuteExcel4Macro("'" & ThisWorkbook.Path & "\[Kaynak Dosya.xls]Sayfa1'!R1C1")

End Sub

Ekli dosyalar

Sevgili Evren,

Yardımın için tekrardan teşekkür ederim. Verdiğin kod çok işime yaradı. İyi çalışmalar.

Tesekkurler herzaman karsimiza cikabilcek bir calisma ornegi..

Merhaba tekrar,

Bu kodla ilgili bir sorum olacak. kodu kullanmaya başladıktan sonra dosyada paste ve paste special inaktif hale geçti. Kodu disable edince tekrar çalışıyorlar. Böyle bir sorun nereden kaynaklanmış olabilir?

Merhaba tekrar,

Bu kodla ilgili bir sorum olacak. kodu kullanmaya başladıktan sonra dosyada paste ve paste special inaktif hale geçti. Kodu disable edince tekrar çalışıyorlar. Böyle bir sorun nereden kaynaklanmış olabilir?
Hyır ben şimdi denedim bu 2 seçenekte aktif halde.Bir problem yok.Zaten bu kodla copy pastenin hiç bir ilgiside yok.:cool:

Sayın Orion1 çok teşekkürler. Aşağıdaki koda link yapılan dosyanın parolası nasıl girilebilir ?

Private Sub Workbook_Activate()
Sheets("Sayfa1").Range("D4").Value = Application.ExecuteExcel4Macro("'" & ThisWorkbook.Path & "\[Kaynak Dosya.xls]Sayfa1'!R1C1")
End Sub

Geri