• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kapali bir dosyadan veri aktarma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007- Türkce
merhaba

excel 2007 de kapali bir dosyadan veri aktarimi yapmak istiyorum. dosya ismini C3 hücresine yazip butona tikladigim zaman verilerin isimlerin karsina gelsin istiyorum. yardimlariniz icin simdiden tesekkür ederim. örnek dosya ektedir.

Ekli dosyalar

degisken bir secim mi olucak eklemek istediginiz dosya, aksi halde data menusunden bilgileri cekebilirisniz.. Degisken olursada dosyayi acarken yahut sukadar dakikada guncelle gibi sceneklerini degerlendirebilirsiniz.. oraya dosya adi yazacaginiza istedigini tabloyu guncellemeniz gerekir..

Son düzenleme:
merhaba

öncelikle tesekkür ederim ilginize. 19.11.2009 isimli dosyadaki bilgiler degisken degil. degisken olacak dosya olacak. yani 20.11.2009, 21.11.2009...gibi dosyalarin icinden ayni sekilde güne göre bilgileri görmek istiyorum. tesekkür ederim.

o halde bi tane buton ekleyin ve butonun vba`sina

Kod:
On Error Resume Next

Workbooks.Open Filename:="C:\" & [COLOR="Red"][a1].Value[/COLOR] & ".xlsx"
Range("b6:c16").Select
Selection.Copy
Windows("[COLOR="Red"]Yedek[/COLOR]").Activate
Range("B6").Select
ActiveSheet.Paste
Workbooks([COLOR="Red"][a1].Value[/COLOR] & ".xlsx").Close

kodlarini ekleyin ayrica kirmizi olan yer sizin dosya adini yani suanki dosya adiyla 19.11.2009 yazacaginiz bolum onun hucre bilgisinide kendinize gore degistirin kolay gelsin..

Son düzenleme:
merhaba

sayin mustafaine bey kirmizi olan yere dosya yolunu yazmam gerekiyor sanirim. ayrica kodlari aynen VBA ya kopladim kaydedip cikarken hata verdi. ama sanirim tam olarak istedigimi ifade edemedim. C3 hücresine günün tarihi olarak isimlendirdigim dosya isimlerini yazip tikladigim zaman kisilere ait bilgiler dosyama gelsin istedim. tesekkür ederim.

hayir kirmizi yerdeki a1`i c3 yazin olay tamamdir; ayrica dosyanizi tam c:\ icine atiniz yahut

"C:\" yazan bolumu "C:\Document..." gibi degistiriniz..

merhaba

verdiginiz kodlari asagidaki gibi degistirdim. C nin altina Document isimli bir dosya acip icerisine 19.11.2009 isimli excel dosyami koydum. makro bilgim zayif oldugundan soruyorum acaba bu kodlarin basina Sub veya sonuna End Sub gibi eklemeler yapmam gerekiyor mu ? olmadi bir türlü. tesekkür ederim.

On Error Resume Next

Workbooks.Open Filename:="C:\Document" & [c3].Value & ".xlsx"
Selection.Copy
Windows("Yedek").Activate
Range("B6").Select
ActiveSheet.Paste
Workbooks([a1].Value & ".xlsx").Close

tabiiki gerekiyor, ornegin ;

sub verial()
On Error Resume Next

Workbooks.Open Filename:="C:\Document" & [c3].Value & ".xlsx"
Selection.Copy
Windows("Yedek").Activate
Range("B6").Select
ActiveSheet.Paste
Workbooks([c3].Value & ".xlsx").Close
end sub

seklinde yazmalisin ve ekledigin butonu asign macro diyerek veriala atamalisin..

merhaba

öncelikle özür dilerim gecikmeli cevabim icin. dediginiz gibi hepsini uyguladim. sonuc olarak butona tikladigim zaman B6 ile C16 hücreleri arasini kopyalama islemindeki gibi secili alan yapiyor. olmadi. asagidaki kodlarda Sayin Levent hocamizin sunmus oldugu kodlar. onlarda da dosya uzantisi xls oldugunda sorun yok. ama xlsx veya xlsm oldugunda sistem hatasi veriyor. ugrasiyorum hala. tesekkür ederim.

Sub verilerial()
Set baglanti = CreateObject("ADODB.Connection")
yol = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=c:\Document" & [c3] & ".xlsx;Extended Properties=""Excel 8.0;HDR=no;IMEX=1"";"
baglanti.Open yol
Set rs = baglanti.Execute("[Sayfa1$c6:c65536]")
[c6].CopyFromRecordset rs
End Sub

Aşağıdaki gibi deneyin.

Kod:
Sub verilerial()
Set baglanti = CreateObject("ADODB.Connection")
yol = "Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=c:\Document[B][COLOR=red]\[/COLOR][/B]" & [c3] & ".xlsx;Extended Properties=""Excel 12.0;HDR=no;IMEX=1"";"
baglanti.Open yol
Set rs = baglanti.Execute("[Sayfa1$c6:c65536]")
[c6].CopyFromRecordset rs
End Sub

Kaynak: http://support.microsoft.com/kb/247412

merhaba

hocam tesekkür ederim öncelikle ilginize. sistem hatasi &H80004005(-2147467259) veriyor. isyerindeki bilgisayarimda da bu hatayi vermisti. olmadi bir türlü. tesekkür ederim.

Verdiğim kodda sanıyorum bir "\" işareti eksikti. Yukarıdaki kodda düzelttim tekrar deneyin.

hocam tesekkür ederim. gene bir sikintitan kurtardiniz beni. saglicakla kalin.

Geri