• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

kamyon doluluk oranları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan uslu45
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
kamyonlama ile ilgili zor bir istek

arkadaşlar herkese selamlar,

benim iş yerimde kamyonlama ile ilgili bir sıkıntım var. sizden istediğim belki zor bir tablo olacak ama yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
öncelikle bir örnek tablo ekledim, orada 3 tip araç bulunmakta ve kasa ölçüleri de cm cinsinden.
bir de ürün ölçüleri var cm cinsinden. istediğim şey ise sarı renkli yer gibi bir tablo oluşturup elle girilecek verileri girip doluluk oranlarını hesaplatmak.
ancak bu hesaplamada birkaç önemli husus var,
ürünlerin hacimlerini toplam alamayız, en boy ve genişliğe dikkat etmemiz lazım. örn. ürünün genişliği ile aracın genişliğini mukayese etmeli makro.
diğer bi husus da "üst üste konabilme" sütunundaki öncelik sırası. örneğin: öncelik sırası 1 olanlar an alta konacak sırasıyla 2 ve 3 onların üstüne konabilir aksi takdirde ürünler hasar görüyor. dolayısıyla öncelik sırası 1 olan üründen belli adette koyduğumuzda geri kalan alanı 2 3 veya 4 için değerlendirmeli.

anlatımda sıkıntı olduysa daha çok açıklama yapabilirim
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

merhabalar örnek tablonuzu eklemeyi sanırım unutmuşsunuz..

benim iş yerimde kamyonlama ile ilgili bir sıkıntım var. sizden istediğim belki zor bir tablo olacak ama yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
öncelikle bir örnek tablo ekledim, orada 3 tip araç bulunmakta ve kasa ölçüleri de cm cinsinden.
bir de ürün ölçüleri var cm cinsinden. istediğim şey ise sarı renkli yer gibi bir tablo oluşturup elle girilecek verileri girip doluluk oranlarını hesaplatmak.
ürünlerin hacimlerini toplam alamayız, en boy ve genişliğe dikkat etmemiz lazım. örn. ürünün genişliği ile aracın genişliğini mukayese etmeli makro.
diğer bi husus da "üst üste konabilme" sütunundaki öncelik sırası. örneğin: öncelik sırası 1 olanlar an alta konacak sırasıyla 2 ve 3 onların üstüne konabilir aksi takdirde ürünler hasar görüyor. dolayısıyla öncelik sırası 1 olan üründen belli adette koyduğumuzda geri kalan alanı 2 3 veya 4 için değerlendirmeli.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
sELAM

Sarı kısımlara ne girileceğini anlamadım
örnek girilmiş haliyle gönderirsen iyi olur
bir de doluluk oranından kastınız nedir

saygılar;

merhaba,
elle girilecek dediğim yerlere ürün kodunu veya adını gireceğim adedi gireceğim, tablo da belirli kamyon ölçülerine göre % kaçının dolduğunu göstercek

.

İşinize yarar mı? Bilmiyorum.

Arşivimdeki bir dosyayı ekliyorum.

Buı dosya, Formumuzun eski Moderatörlerinden Sayın Mehmett'e aittir.

.

Ekli dosyalar

sn yurttaş teşekkürler güzel bi çalışma ama pek işimi görmedi
benim aynı anda birden fazla ürün için ve % doluluğu görmem gerekiyor

Geri