• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kalan mesai saatini saat ve dakika olarak gösterme

Excel Vers. ve Dili
Office 365
merhaba arkadaşlar. durumum şu:
A1 hücresinde haftalık çalışmam gereken saat var: 15
A2 hücresinde ise şu ana kadar çalıştığım süre dakika olarak var: 360
A3 hücresinde ise kalan çalışma süremi saat ve dakika olarak nasıl gösterebilirm? örnek: 8 saat 12 dakika

Merhaba; 15 saat=900 dakika (15*60), 360 dakika ise 360/60 6 saat ise 15-6=9 saat olmalı değilmi? 8 saat 12 dakika nasıl bulunmuş anlamadım. 900 - 360 = 540 540/60=9 tam sayı ediyor.

merhaba yok onu örnek olarak verdim ben. tabii ki 9 tam çıkmalı sonuç ben formülü oluşturamadım. hani orda dakika ve saat olarak göstermeli ya onun formatını göstermek istedim.

Merhaba
A3 Hücresine =((A1*60)-A2) yazarsanız sonucu dakika cinsinden bulursunuz
A4 hücresine =ZAMAN(TAMSAYI(A3/60);MOD(A3;60);0) yazarsanız istediğiniz olacaktır sanırım

Formülleri Necdet Beyin bir cevabından uyarladım. Ama A3 hücresinde birleştiremedim

Merhaba
A3 Hücresine =((A1*60)-A2) yazarsanız sonucu dakika cinsinden bulursunuz
A4 hücresine =ZAMAN(TAMSAYI(A3/60);MOD(A3;60);0) yazarsanız istediğiniz olacaktır sanırım

Formülleri Necdet Beyin bir cevabından uyarladım. Ama A3 hücresinde birleştiremedim

merhaba formüller işe yaradı sanırım ama çıktıda ÖÖ ÖS şeklinde metinler ekliyor rakamların sonuna. 12:51 ÖS şeklinde. bu sanırım öğleden önce öğleden sonra. bunu nasıl engelleyebiliriz?

İşinize yaramasına ben de sevindim. Dönüş yaptığınız için ben teşekkür ederim.

formülde bir sıkıntı keşfettim. örneğin haftalık mecburi çalışma saati 30 olduğunda formül dağılıyor. çünkü kalan saati göstermeye kaldığımızda bu formülle bu sefer saat bir günü geçtiği için hücre 1 günden sonraki süreyi gösteriyor.

Merhaba =BİRLEŞTİR(TAMSAYI(A3/60);" Saat "; TAMSAYI(MOD(A3;60)/1); " Dakika ") şeklinde dener misiniz

A3 hücresine yazıp deneyiniz.
Kod:
=METNEÇEVİR((A1-(A2/60))/24;"[ss]:dd")

A3 Hücresine kopyalayarak deneyiniz.
Kod:
=SAAT(METNEÇEVİR((A1-(A2/60))/24;"[ss]:dd"))&" Saat "&DAKİKA(METNEÇEVİR(((A1*60)-A2)/60/24;"[ss]:dd"))& " dakika"

Geri