• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kaç kişi kız kaç kişi erkek?

Muhammet Okumuş

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 Türkçe
Arkadaşlar merhaba!
Ekteki dosyada B sütununda isimler C sütununda cinsiyetler var. F sütununda ise kişi adları var. Fsütunuda kaç kişinin kız,erkek olduğunu nasıl bulabilirim?

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Sayın muokumus,

Konu başlığını sorunun içeriğini ifade edecek şekilde değiştirmenizi rica ederim.

Pardon konu başlığına dikkat etmeden cevap yazmışım.

Şu olur mu?
I3 için:

Kod:
=EĞERSAY($C$2:$C$20;H3)

yine pardon, olayı çok basit anlamışım:(

Bu şekilde deneyin.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(ESAYIYSA(KAÇINCI($B$2:$B$20;$F$3:$F$6;0))*($C$2:$C$20=H3))
.

Sn Ömer çok teşekkür ederim. Uğraştım bir hayli. Sanırım bu formülü bulmam mümkün olmazdı.

Merhaba Ömer Bey, formülünüzdeki "esayıysa" nın fonksiyondaki işlevi nedir çözemedim bir türlü zahmet olmazsa bilgi verebilir misiniz? Teşekkürler iyi günler..

Sn Ömer çok teşekkür ederim. Uğraştım bir hayli. Sanırım bu formülü bulmam mümkün olmazdı.

Rica ederim.

Merhaba Ömer Bey, formülünüzdeki "esayıysa" nın fonksiyondaki işlevi nedir çözemedim bir türlü zahmet olmazsa bilgi verebilir misiniz? Teşekkürler iyi günler..

Kaçıncı fonskiyonu değerleri ararken bulduklarına sıra numarasını bulamadıklarına #YOK hatasını yazar,

Örnek dizi:

{4\5\#YOK\6\#YOK..}

İşte oluşan bu dizide bize buldukları yani sayı değeri verdikleri gerektiği için esayıysa ile sadece sayı olan değerleri diziye alıp işleme devam ederiz.

Ekteki dosyada D sütunuda bulunan rakamları kız erkek olarak ayrı ayrı toplatabiliyorum. Ancak ikisinin toplamını tek formül ile nasıl elde edebilirim.

Ekli dosyalar

Ekteki dosyada D sütunuda bulunan rakamları kız erkek olarak ayrı ayrı toplatabiliyorum. Ancak ikisinin toplamını tek formül ile nasıl elde edebilirim.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM(ESAYIYSA(KAÇINCI($B$2:$B$20;$F$3:$F$6;0))*(D$2:D$20))

Gibi deneyin.

.

Sn Ömer çok teşekkür ederim. Ben,
=TOPLA.ÇARPIM(ESAYIYSA(KAÇINCI($B$2:$B$20;$F$3:$F$6;0));(D$2:D$20))
bu şekilde denemiştim. Sayı olunca * yerine ; kullanmıyor muyduk?
Bir isteğim daha olacak. Bu sayıların ortalamasını nasıl bulabilirim? 4 kişi olduğu için 78/4=19,50 sonucuna nasıl ulaşabilirim.

Çarpım:

İlk diziyi sayıya çevirirseniz sizin yol ile de yapılabilirdi. Yazdığınız formülde esayıysa fonksiyonun hemen önüne;

--

eklerseniz yazdığınız şekilde de olur.

Ortalama:

Kod:
=ORTALAMA(EĞER(ESAYIYSA(KAÇINCI($B$2:$B$20;$F$3:$F$6;0));(D$2:D$20)))

Dizi formülüdür.

.

Kod:
=ISNUMBER(MATCH($B$2:$B$20;$F$3:$F$6;0))

formül içinde yukarıdaki kodun işlevini anlamadım..

Hocam 9 nolu mesajda açıklama yapılmıştı.

Geri