• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Kaç Adet Farklı Veri Olduğuyla İlgili Bir Soru

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 Türkçe
Değerli Arkadaşlar,
Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Takıldığım yer şu: Aşağıda ekte gönderdiğim gibi bir tablo var. Bu tabloda yazılı olan isimlerin kaç kez tekrar edilmiş olduğunu başka bir sayfada listelemek istiyorum. Fakat bunu bir bir isim girerek yapmak uzun sürebileceği için otomatik olarak yapılmasını istiyorum.
rnek1zu1.jpg
rnek2ot0.jpg

Resimlerde görüldüğü gibi Sayfa1'deki isimleri Sayfa2'de listeletmek ve kaç kez tekrar edildiğini yazdırmak istiyorum.(NOT: Sayfa2'deki isimleri el ile girdim. Formül yok) Bu işlemi Sayfa2'deki B2 Hücresine =EĞERSAY(Sayfa1!B2:H11;"Hasan") veya B3'e =EĞERSAY(Sayfa1!B2:H11;"Mehmet") diye tek tek her seferinde yeni bir isim girerek yapmak zor iş. (Zor değil de bu örnekte topu topu 10 farklı isim var. 100 farklı isim olursa zor olur). İstediğim Excel, bu birbirinden farklı isimleri kendiliğinden Sayfa2'ye listelesin ve karşılarına kaç kez tekrar edildiğini yazsın. (1 kez tekrar edilmiş olanları listelemese de olur. 2 ve daha fazla sayıda yazılmış olanlar önemli.)

Yardımlarınız için teşekkür eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

merhaba
eğersay fonksiyonunu kullanmışsınız zaten ama aşağıdaki gibi denediniz mi?
=EĞERSAY(Sayfa1!$B$2:$G$11;$A2)

=EĞERSAY(Sayfa1!B2:B9;A2) bu formülü kullanırsan istediğin olur sanırım

Selamlar,

Sn. uzmanamale beyin önerdiği çözüme H sütununuda ilave edersek formülü aşağıdaki şekilde kullanabilirsiniz.

Kod:
=EĞERSAY(Sayfa1!$B$2:$H$11;A2)

Slm.
Alternatif Bir örnekte benden.
(gri hücreler kadar tablo tanımlandı)

Selamlar,

Sn. uzmanamale beyin önerdiği çözüme H sütununuda ilave edersek formülü aşağıdaki şekilde kullanabilirsiniz.

Kod:
=EĞERSAY(Sayfa1!$B$2:$H$11;A2)

Sayın Korhan Ayhan,
Maalesef istediğim bu değil. Ben tüm bu isimlerin başka bir sayfada bir VBA kodu ile veya başka bir şekilde ama otomatik olarak listelenmesini ve kaçar kez tekrar edildiklerinin yanlarındaki hücrede belirtilmesini istiyorum. Sanırım yanlış anlattım herhalde. İlginize teşekkürler.

Slm.
Alternatif Bir örnekte benden.
(gri hücreler kadar tablo tanımlandı)

Sayın muygun,
Yardımınız ve ilginiz için teşekkür ederim. İstediğim budur. Şimdi bu çözüm üzerine inceleme yapıyorum. Fakat "hs" sayfasını çözemedim henüz. Ama inceliyorum ve birazdan anlayabileceğimi sanıyorum. Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim. Sadece size değil, ilgi gösteren tüm üyelere teşekkür ederim.

İyi çalışmalar.

hs sayfasında;
veri sayfası (satır ve sütun olarak) adresleniyor.
adreslerdeki veriler sayfaya alınıyor.
alınan verilerin birden fazla tekrar edenleri ayıklanıyor.
ayıklanan verilerin tablo üzerinde kaç kez tekrar edildikleri sayılıyor.
sonrası basit artık sonuç sayfalarına veriler çekiliyor.
İyi çalışmalar.

merhaba ,
buradaki dosyayi goruntuleyemedim.bu formulu bilen var midir?

Geri