İzin Listesi

A

AYTEK1973

Misafir
Herkese kolay gelsin, arkadaşlar izin listesinde bir konuda takıldım, yardımcı olursanız çok sevinirim.
İyi çalışmalar.

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
Aşağıdaki fonksiyonları kullanın;

3 nolu sütun için: =TARİH(YIL(E4)+2;AY(E4);GÜN(E4))

4 nolu sütun için: =TARİH(YIL(F4)+2;AY(F4);GÜN(F4))

h4 sütununa =E4+730
ı4 sütununa =F4+730

formüllerini yapıştır tabii 2 yıl sonra izne ayrılabiliyorlar 1 yıl sonra ise 730 yerine 365 yazarsan hücre biçimlendirmedende tarih biçimini seçersen sorunun çözülür herhalde

A

AYTEK1973

Misafir
TeŞekkÜrler

İlginize ve verdiğiniz cevaba teşekkür ediyorum. Fakat şöyle bir problem var 1. ve 2. sütunda farklı yıllar var dolayısıyla formülü manüel düzeltmem gerekecek, formülü alt alt kopyalarsam örneğin bir alt satırda 2003 yılı var kopyalancıya 3. sütuna 2005 atıyor. Bu formülü manuel düzeltmeden alt alta kopyalarak 2006 yılına ulaşmak şansım olmaz mı?
Cevaplarınız için teşekkür ediyor, iyi çalışmalar diliyorum.

mehmett

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 Türkçe
İşe giriş tarihinden 1 yıl sonra mı yoksa 2 yıl sonra mı izin hakediliyor? Önce bunu netleştirmeniz lazım.

A

AYTEK1973

Misafir
..

İşe giren personel işe giriş tarihinden itibaren 1 yıl sonra yıllık ücretli izin hakediyor.

Excel Vers. ve Dili
turkce
eski kanunları dusunelim

merhaba,

bu formulu yazarken konunların degıstıgını eski tarihli işe girişlerin o tarihlerde yururlukte olan kanunlara gore ızınlerının hesaplanması gerekıyor eski kanunda ılk yıl 12 su an 14 gıbı buna dıkkat etmenızı onerırım !!!

bu formulu yazarken ıse gırıs tarıhı ıle gunun tarıhı arasındakı ay farkını bularak ızın hakedısını hesaplamak daha kullanıslı olacaktır dıye dusunuyorum belkı fıkır verebılır

=IIf([CALISMAAYI]>=12;IIf([CALISMAAYI]>=59;IIf([CALISMAAYI]>=180;26;20);14);0)

Excel Vers. ve Dili
turkce
Ornek

ornekte ızın hakedenler ıcın yıllık ızın hesaplanmaktadır ınceleyebılırsın belki işine yarayabılır