• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İstenilen tarihte hücre uyarısı verme?

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Merhaba arkadaşlar

Benim bir firma için ders ve ödeme tablom var. Bu tablodaki kişilerin kayıt tarihleri yazıyor. Bu tarihlerin üzerinde bir formül ile 15 gün sonra hücrenin rengini değişmesini sağlayabilir miyim? Koşullu biçimlendirmeden uğraştım ama yapamadım.

Örneğin;

18.07.2009 tarihli bir öğrencinin hücresi 28.07.2009 tarihi geldiğinde hücrenin renginin değişmesini istiyorum.

Tşkrler.

Mehaba,

15 gün sonra demişsiniz, fakat örnek verirken 10 gün üzerinden hesaplamışsınız..

=A1+10=BUGÜN()

Bu şekilde kullanabilirsiniz. Formüldeki 10 değerini dosyanıza göre uyarlayınız..

.

ben onu örnek olarak verdim. Verdiğiniz formül işime yaradı teşekkür ederim. Birde 10 gün den sonra hücreyi kırmızı yapıp öle kalmasını sağlayabiliyor muyum? yani kırmızı olucak ve öle kalıcak, ertesi gün normale dönmücek şekilde

Dilerseniz makro kodu ile yapın daha kolay olur, ya da =A1+10<=BUGÜN() olarak kullanın.

makro bilmiorum, formül ile yapabilirim. Demek istediğim de bir ayrıntı atladım. Misal A1 İLE H1 arasındaki hücrelerin tümünü J1 hücresindeki tarihe bakarak renklendirmek istiyorum. Yardımlarınız için tekrar çok tşk ederim...

makro bilmiorum, formül ile yapabilirim. Demek istediğim de bir ayrıntı atladım. Misal A1 İLE H1 arasındaki hücrelerin tümünü J1 hücresindeki tarihe bakarak renklendirmek istiyorum. Yardımlarınız için tekrar çok tşk ederim...

$J1

örnekteki gibi formülün başına $ simgesini ekleyiniz..

dosyanıza uyarlayamazsanız küçük bir örnek ekleyerek açıklarsanız yardımcı olmaya çalırım..

O halde makro ile kodlamayı öğrenmenizi tavsiye ediyorum.

İstediğiniz çözüm en kısa ve anlaşılır yoluyla şu şekilde olabilir:
J1 hücresinde bugünün tarihi yazıyor olsun. A1 hücresinde iken Koşullu Biçimlendirme seçiniz. Koşul kısmından Formül seçiniz. Formül olarak
Kod:
=EĞER(A1<=$I$1;1;0)=1
yazınız. Biçimlendirme renginizi seçiniz. Daha sonra A1 hücresini Kopyala yapınız. B1 ile H1 arasındaki hücreleri farenin sol tuşuna basarak seçili konuma getiriniz. Seçili hücreler üzerinde iken sağ fare tuşuna basarak Özel Yapıştır ve Biçimleri seçiniz. A1 ile H1 arasındaki tarihlerde deneme değişiklikleri yaparak oluşan değişiklikleri inceleyiniz.

Örnek bir dosya ekliyorum.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Eğer formülünü kullanabilmem için, bugunun tarihi excel de yazılı olması gerekiyor diye biliyorum. Benim istediğim örnek şu, dediklerinizi tam yapamadım malesef ki:frown:

kayıt tarihinden itibaren her tam 1 ay yada 25 gün gibi bir süre geçtiğinde ismin kırmızı olması. aşağıda verdiğim örnekte, kayıt tarihinden itibaren 1 aylık yada 25 günlük bir süre geçtiğinde ismin kırmızı olması. yada bakiye 5000 den 5001 olduğunda ismin mavi olması gibi. aşağıda örnekte kaba taslak şemayı çizdim, formulü yapabilsem ayrıntılı olarak yapabilirim şemayı.

Ekli dosyalar

Bugünün tarihini =bugün() şeklinde yazarak formüle ilave edebilirsiniz..

Eğer veri her ay bir sonraki ayın aynı gününde renklenecekse aşağıdaki gibi deneyiniz..

=VE(GÜN(BUGÜN())=GÜN(E10);$E10<>BUGÜN())

Eğer 5000 den büyük olacaksa,

=$D10>5000

.

Son düzenleme:
Merhaba
benim sıkıntımda şöyle mesela sayfa 4 hücrelerine taksitleri yazdım taksit tarihleri geldiğinde bana sayfa 1de uyarı vericek nasıl bir formül yazabilirm iyi günler

Selamlar,

Forumumuza hoşgeldiniz. Örnek dosya ekler misiniz?

Merhaba
benim sıkıntımda şöyle mesela sayfa 4 hücrelerine taksitleri yazdım taksit tarihleri geldiğinde bana sayfa 1de uyarı vericek nasıl bir formül yazabilirm iyi günler

Geri