• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Istenilen tarihde değer yazma hücreye

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
ödeme tablosunda belirtilen tarihe gelincek taksidi hücreye otomatik yazmasını istiyorum nasıl yaparım
makro veya formülle

örneğin

15/11/2009 tarihine gelindiğinde 150,00 yazsın.

Forumda araştırdım ama böyle bir çalışmaya rastlayamadım

teşekür ederim.

Merhaba,

Küçük bir örnek dosya ekleyerek dosya üzerinde açıklarmısınız..

.

Hocam 122 yazdırıyor ama b2 deki tarihe gelincek yazsın

b4 kopyaladım ama yine yazıyor

yani demek istediğim 17 sinde ödendi gösterecek 17/11/2009 günü gelmedi ama yine 122 yazıyor

B2 deki tarihe gelince yazıyor, sorun nedir tam anlayamadım. Formülü F2 hücresine yazmamız gerekmiyormu? Bu şekilde yazarsanız sadece F2 ve F3 de 122 yazar diğerlerinde yazmaz. Tabloda hücre adı kullanmadığınız için bu şekilde algıladım.

B sütununda 17/09/2005 gibi tarihler bulunmakta, formül;

=EĞER(TARİH(YIL(B2)+4;AY(B2);GÜN(B2))<=BUGÜN();122;"")

Bu formülde yıla göre ay ve gün bugüne eşit yada küçük olduğu zaman 122 yazar.

Farklı birşey istiyorsanız daha detaylı açıklayınız..

.

hocam teşekür ederim bu şekilde ama şimdi biraz deneme yaptım ama pc tarihini değiştirdim anında değiştirmiyor b2 hücresinin içerisnde f2 yapasak değişiyor

hocam pc nin tarihini oynayarak bir denermisiniz anında değişmiyor tarihin üzerine gelip f2 dendiğinde kendini güncellemiyor

pc nin saatini 17/11/2009 diye ayarlıyorum ama anlık değişmedi

Herhangi bir hücrede işlem yaparsanız yada çalışma sayfasını kaydettiğinizde yada yeniden açınca formül çalışır. Tarihlerde saat 00:00 da değiştiğini düşünürsek problem olacağını sanmıyorum. Eğer sayfa 24 saat açık kalacaksa ve değişimi güncel görmek istiyorsanız makro gerekir, fakat buna gerek olduğunu sanmıyorum. Yinede siz bilirsiniz makro derseniz o şekilde yaparız..

.

macro ile yapma şansımız varsa iii olur hocam başka öalışmalarda da kullanma imkanım olur

zahmet oldu ama size emeğiniz için teşekürler

Eki inceleyiniz..

.

Ekli dosyalar

hocam formül işe yaramadı macro yolu ile yapılma şansı varsa ii olur orjinal tabloya uyguladım olmadı değer hatası veriyor ve toplama yaptıramayorum tabloda

Dosyada anlık değişime göre veriler değer almaktadır. Küçük bir formül için makro istiyorsanız yapayım fakat değer hatası dosyanızda alıyorsanız makroda da alırsınız. Eklediğim dosyaya göre de bu hatayı nasıl alıyorsunuz anlayamadım. Hatalı dosyanızdan bir kesit ekleyin inceleyelim..

.

hocam yeniden ekledim en altaki tablo formüllü tablodur bizim yapmaya çalıştığımz hocam aylık taksit tutarını otomatik atması k1 e göre

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Dosyayı önce bilgisayarınıza kaydedin daha sonra açarak deneyiniz. Sistem tarihini değiştirerek istediğinizin olup olmadığını gözlemleyebilirsiniz..

.

Ekli dosyalar

istediğim hocam bu işde ellerinize sağlık çok saaaaavolun

teşekür ederim

Geri