• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

İstenilen Aralıktaki Hücre Bilgisini Sayfa2 ye alma

Herkeze merhaba; yardımlarınızı bekliyorum,

Sayfa1 deki A8 ile A17 Arasındaki Bilgileri Sırasıyla Sayfa2 deki A1 Hücresinden başlayarak yazdırmak istiyorum. Ama A8 ve A17 Hücresini elle girmek istiyorum yani başlangıç ve bitiş gibi istediğim aralıktaki hücreleri sayfa2 de istediğim yere yazması umarım anlatabilmişimdir.

Şimdiden teşekkürler.

A8 - A17 arasındaki hücrelerden birden fazla seçerseniz, aktarılsın mı denecek, evet derseniz aktarır, hayır derseniz bir şey yapmaz...

Kodları Sayfa1'in kod kısmına yazıp deneyiniz...
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
    If Target.Row > 7 And Target.Row < 18 And Selection.Rows.Count > 1 Then
        If MsgBox("Aktarılsın mı ?", vbQuestion + vbYesNo) = vbYes Then
            Selection.EntireRow.Copy Sayfa2.Range("A65536").End(3)(2, 1)
        End If
    End If
End Sub

Murat hocam A7 - A18 değişken olmalı. be o sayfa1 den önce A7 - A18 daha sonra mesela A25 - A35 i Sayfa2 de istediğim yere alması. cevap verirseniz sevinirim

Sizin gibi düşünmeye çalışıyorum... :dusun:
İlk mesajda A8 - A17 yazdınız, ben de kodu ona göre yazdım. Şimdi A7 - A18 olmalı diyorsunuz ? Gönderdiğinz dosyada A7'de hiçbir veri yok. Tabloya göre olmaz da zaten.
A25 hücresi de boş, aktarıp ne yapacaksınız ? İlk isteğinizi siz düzeltemez misiniz ? Çok mu zor ?

İlk mesajda ne istediyseniz ona göre kod yazdım ama yanlış dediniz ve isteğiniz arttı. Artıkça da, yapmak istediklerinizin çeşitliliğinin artabileceğini düşündürdünüz.
Karmaşık değil basit düşünün ve ne yapmak istediğinizi net bir biçimde belirtin. Tek seferde istediğiniz kodu yazalım bitsin, olur mu ?

teşekkürle

yurttaş hocam teşekkürler istediğim gibi değişken atayarak. cevap veren herkeze teşekkürler. büyük bi zahmetten kurtardınız beni.

Geri