• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

istenilen aralıklara göre ilk listeyi değiştirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan modoste
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,

Buradaki başlangıç ve bitiş değerleri sabit mi?

başlangıç sabit bitişte sabit ama sıralı dizilişte son değer en sona ne kalırsa o değer olarak tamamlancak örnekte belirttiğim gibi sayın Mahir.

Anladığı iddia etmiyorum ama deneyiniz.
Artış 10 değeri için deneyiniz.
Kod:
=EĞER(K5+$J$2>=ARA(2;1/($C$5:$C$1000<>"");$C$5:$C$1000);
ARA(2;1/($C$5:$C$1000<>"");$C$5:$C$1000);K5+$J$2)

sayın Mahir bey
formülünüzü ekli dosyamda I5 e ekledim
ama sonucu 10 buldu hatalı bir işlem oldu

sayın hocam benim ilk verilerim 2 şer metrede bir alınış devam eden veriler
ben bu verilerin aralığını değiştirerek tekrardan hesaplamalar yapmak için önce aralıkların nasıl değişik başlangıç ve bitişin ne olduğunu bulmam lazım
ilk veri zaten aynen kalır ilerleyerek devam eder ve en sona kalan kısım öncekiler kuralına uyadabilir uymayadabilir ama son kapanan aralıkta son değer listedeki son sayı olmalıdır.

J5 hücresinde deneyiniz.

Burada anlamadığım Başlangıç verilerini nasıl elde edeceğiz.
B:C sütununu siz ellemi giriyorsunuz? Bu sütunlarmı baz alınacak?

B.C sütuunu ben elle giriyorum. Evet Bu verileri baz alıp sıralam değiştirilecek kaç metrede bir ilerleme belirlediysem ben 2 alternatif çözümü elle belirttim genel anlamda çözüm istedim sayın Mahir hocam

sayın systran çözüm için teşekkür ederim. alternatif çözümlerde üretilirse (yardımcı hücreler kullanmadan)

bu soruyu sorma sebebim
taş duvar hesapları yapmaktayım ve ataşman sayfasında yeni sütun ekleyecek yer olmayabiliyor ve araziden ilk gelen veriler 2 metre aralıklı kesitler oluyo ama gerçek hesaplamalar yapılırken 10 metrede bir kesitleri baz almamız gerekiyo
buna dönüşmesi gereken bir çizelge olduğu için ihtiyaç duydum
km başlangıç bitişleri değişecek gelen formüllerle; ve bende topla.çarpım ile 2 metrede bir verilen aralıkları 10 metre için tekrar buldurcam.....

Son düzenleme:
Aşağıdaki formülleri deneyiniz.

F5;
Kod:
=EĞER(F4="";"";EĞER(SATIR()=5;$B5;EĞER(G4=MAK($C$5:$C$45);"";G4)))

G5;
Kod:
=EĞER(F5="";"";EĞER(F5+G$2>MAK($C$5:$C$45);MAK($C$5:$C$45);F5+G$2))

I5;
Kod:
=EĞER(I4="";"";EĞER(SATIR()=5;$B5;EĞER(J4=MAK($C$5:$C$45);"";J4)))

J5;
Kod:
=EĞER(I5="";"";EĞER(I5+J$2>MAK($C$5:$C$45);MAK($C$5:$C$45);I5+J$2))

İstediğin alanı kopyala, sonra yeni belgeye "Değer" olarak yapıştır. Bu sorunu çözecektir.

Teşekkür ederim Korhan Hocam Çözümü Uyguladım ve çizelgeye kaldığım yerden devam ediyorum.
Km başlangıç bitiş ile ilgili geçmix yıllarda sorularım olmuştu sizlerden çok net çözümler gelmişti fakat bazen arşivlerim kayboluyo tekrar soruyormuş gibi hissediyorum bazen
kusuruma bakmayın

Altarnatif için dosya hazırlamıştım ama Altın Üye olduğunuzdan mı yoksa benim üyeliğimde mi sorun var bilmiyorum dosya ekleyemedim.

bende bu kısıntıyı yaşıyorum altın üye oldum ama başlangıçta sıkıntılar yaşıyorum dosya paylaşma gönderme indirme vs gibi

Geri