• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

isteğe göre verileri sıralama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan redtr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2012, türkçe
Merhabalar,
Elimde bir liste var, burada farklı örneklerin kodları ile analiz sonuçları var. BAR1, BAR2, KOR1, KOR2, PSB1, PSB2 vb, verileri sırala komutu ile artan ve azalan bir şekilde sıralayabiliyorum.
BAR1
BAR1
BAR1
BAR2
BAR2
BAR2
gibi,
ancak karşılaştırabilmek için
BAR1
BAR2
BAR1
BAR2
şeklinde sıralamak istiyorum. Bunu excelde yapabilir miyim? Nasıl yapılacağını bir türlü bulamadım.
Şimdiden çok teşekkürler.

Merhaba, foruma hoşgeldiniz.

Sorularınızı, gerçek belgenizle aynı yapıda ve gerçek belgenizdeki verileri temsil edebilecek içerikte olmak üzere
hazırlayacağınız örnek belge üzerinden sorarsanız dehe hızlı ve net sonuca ulaşmanız kolaylaşır.

Örnek belge özellikleri ve örnek belge yükleme yöntemine ilişkin açıklama cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.

Öncelikle KARŞILAŞTIRMA (bu kelimedeki kastınızı bilemiyorum) işlemi için verilerin belirttiğiniz şekilde sıralanması gerekmeyebilir.

İlle de sıralamak istiyorum derseniz, fikrimi belirteyim.
Tablonun ilk satırının başlık satırı olduğunu ve bahsettiğiniz kodların da A2 hücresinden itibaren A sütununda,
bunlarla ilgili diğer verilerin de B:J sütun aralığında olduğunu varsayarsak;

-- aşağıdaki formülü K2 hücresine uygulayın ve listeniz boyunca aşağı doğru kopyalayın,

Kod:
=[COLOR="Red"]EĞERSAY[/COLOR]($A$2:A2;A2)
-- sonra da A:K sütun aralığını seçip VERİ menüsünden SIRALAma işlemi yapın ve sıralama kriteri olarak da K sütununu (artan) kullanın,
böylece liste istediğiniz şekilde sıralanmış olur.

Sonuca ulaşamazsanız, yukarıda da belirttiğim gibi sorunuzu bir örnek belge üzerinden sormanızda yarar var.
.

Tamam deneyeceğim, yanıtınız için çok teşekkür ederim.:)

Geri